Vaření

Jamy, topinambury, maniok a batáty: Také je motáte dohromady?

Všechny patří mezi hlíznatou zeleninu, avšak v mnohém se od sebe liší, a to nejen vzhledem. V našich končinách si je nezřídka pleteme. A není se čemu divit, vždyť na talíři se objevují mnohem méně než brambory, i když je to rozhodně škoda.

6.12.2023

Oživte vánoční talíř zelenou: Jak na netradiční matcha cukroví

Mezi ostatním cukrovím zaručeně přitáhne pohled, a to svou zelenou barvu. Rozhodně však není zkažené, spíše naopak. Matcha cukroví ukrývá pořádnou dávku antioxidantů a dalších cenných látek.

5.12.2023

Lahodné vánoční kuličky 7 x jinak

Kuličky patří k nejvděčnějšímu vánočnímu cukroví. Chutnají skvěle, přesto jsou tak jednoduché! Připravte si je tentokrát i netradičně. Třeba pečené v troubě, s kompotovaným ananasem, sušenými meruňkami, chia semínky, nebo dokonce čokoládovým proteinem.

1.12.2023

Tyto skvělé dipy nahradí kalorickou majonézu

Spojením vajec a rostlinného oleje vznikne jedinečná a lahodná omáčka s všestranným využitím. Ale také vysoce kalorická, tučná a zejména v letních dnech dokonce riziková potravina. Pokud toužíte po změně, existuje řada zajímavých způsobů, jak majonézu v receptu nahradit.

29.11.2023

Vůně z trouby: Jak na lahodná pečená jablka

V chladných podzimních a zimních dnech čerstvě upečená jablka tělo krásně prohřejí. A nejen je, nasládlá chuť se skořicí totiž zaručeně potěší chuťové buňky. Naučte se připravovat pečená jablka plněná, stejně jako jednoduše rozkrájená na plátky či kostičky.

24.11.2023