Vaření
Levandulové recepty: Sirup, máslo, sušenky i caffè latte
Něžná a voňavá kráska ze Středomoří patří k těm vůbec nejúchvatnějším bylinkám. Levandule potěší lidské oko, příjemně pohladí na duši a šanci jí můžete dát dokonce i v kuchyni.
Bylinková alchymie: Připravte si domácí limonády z čerstvých bylinek
Proměňte voňavou sklizeň z bylinkové zahrádky v lahodný nápoj, který se hodí pro slavnostní příležitosti i běžné popíjení. A nejenže si na něm pochutnáte, zároveň získáte léčivý elixír pro bystrou paměť, klidný spánek, dobré trávení či pročištění těla.
Tajemství výroby palačinek: Jak na geniální placku z pánve
Vláčná, tenká a chutná placka patří k oblíbeným dobrotám, kterou milují nejen děti. Palačinky můžete připravit v nekonečném množství variací, a proto nikdy neomrzí. Naučte se je dělat jako opravdový šéfkuchař.
Na kompost nebo do kuchyně? Dejte šanci zeleným rajčatům
První mrazíky se mohou objevit náhle a během okamžiku poničit poslední úrodu rajčat na zahrádce. Co ale s ještě nedozrálými zelenými rajčaty? Prozradíme, jak s nimi šikovně naložit.
Ovocná kůže: Úctyhodná dávka vitamínů stočená do ruličky
Pokud nevíte, co s přebytečnou úrodou ze zahrádky, pusťte se do výroby ovocné kůže. Vytvoříte ji takřka z jakéhokoliv ovoce a v nekonečném množství kombinací. Rázem tak získáte lahodnou, energetickou a zdravou svačinku do školy, práce nebo třeba na výlet.