Jak zpracovat přezrálé banány

Přezrálé banány – s tím se ve své domácnosti setkal snad každý z nás. Místo toho, abyste je vyhodili, můžete je využít k přípravě lahodných a zdravých pokrmů. Zde je několik kreativních způsobů, jak banány zpracovat.

Reklama

Banánový chléb

Jedním z nejpopulárnějších způsobů využití přezrálých banánů je příprava banánového chleba. Stačí rozmixovat banány s moukou, vejci, máslem a práškem do pečiva. Případně přidat ořechy nebo čokoládu pro extra chuť a oživení.

Banánové smoothie

Přidání přezrálých banánů do smoothie přináší krémovou texturu a přírodní sladkou chuť. Mixujte je s mlékem, jogurtem, smetanou a třeba i s jiným oblíbeným ovocem a vytvořte si tak osvěžující nápoj.

Banánové palačinky

Banánové palačinky jsou výbornou volbou pro víkendovou snídani. Smíchejte rozmačkané banány s vejci, moukou a mlékem a smažte je na pánvi. Podávejte s javorovým sirupem a ořechy.

Banánový puding

Vytvořte si rychlý a zdravý banánový puding. Stačí rozmixovat přezrálé banány s avokádem a kakaem. Také můžete přidat med a vanilkový extrakt podle chuti. Nechte odpočinout v lednici alespoň 3 hodiny.

Reklama

Banánové muffiny

Přezrálé banány jsou vynikajícím základem pro muffiny. Smíchejte je s moukou, vejci, cukrem a máslem. Přidejte skořici a ořechy, případně čokoládu. Nikdo jim neodolá!

Banánovo-jogurtový mražený dezert

Mražený jogurt s příchutí banánu je skvělým letním dezertem. Rozmačkané banány smíchejte s jogurtem a medem a dejte zamrazit. Po několika hodinách získáte osvěžující sladkou lahůdku, jejíž příprava nezabere více než pár minut.

Věřím, že se necháte těmito tipy inspirovat a příště už z přezrálých banánů vytěžíte maximum. Nechte se inspirovat také dalšími skvělými banánovými recepty.

Zdroje: itesco.cz, mamavolba.cz

Reklama

Autor: Zuzana, 21.11.2023

Přečtěte si více na téma

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama