Avokádový pudink s čokoládovým nádechem a ovocem

Rádi v kuchyni experimentujete, anebo jen hledáte typ na zajímavou snídani či svačinku? Avokádový pudink je tím pravým pro vás. Nejen, že neobsahuje žádný škodlivý cukr, ale naopak se může pyšnit bohatým množstvím zdravých sacharidů a také tuků.

Tento zdravý pudink také vyniká díky tomu, že suroviny v něm použité lze hojně obměňovat. Použít můžete v podstatě jakékoliv oříšky, semínka, zdravá sladidla, ale i mléka. Jestliže se potýkáte s problémy s laktózou, můžete použít mléko sójové, rýžové či další.

Reklama

Ingredience

Na ozdobení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Pro začátek je důležité, abychom si k přípravě vzali dostatečně zralé avokádo i banán. Čím zralejší banán bude, tím sladší chuti pudinku dosáhneme i bez použití sladidla.
2.
Z avokáda vyndáme pecku a poté jeho obsah vyškrábeme do mixéru. Banán oloupeme a jeho kousky přidáme k avokádu. A nyní přidáme i ostatní suroviny, a sice oříšky, semínka, holandské kakao a mléko. Takto naplněný mixér zapneme a vše společně důkladně rozmixujeme na kaši.
3.
Nyní přichází řada na první ochutnávka, kdy zjistíme, zda je pudink dostatečně sladký, anebo ještě přidáme čekankový sirup či další sladidlo, které v pudinku důkladně rozmícháme.
4.
A na úplný závěr tady máme zdobení. Pudink nalijeme do mističek a na jeho povrch můžeme dát jakékoliv ovoce, oříšky, semínka a další. Fantazii se přece meze nekladou.

Od: marketa98, 15.6.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
10 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: marketa98
Cena ingrediencí: 1 × porce = 58 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
760.39 kcal
Protein
17.30 g
Sacharidy
z toho cukr
32.63 g
18.73 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
61.22 g
8.08 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama