Ovocně pudingový dort

Ovocný dort mi dělávala maminka. Takže co dělala maminka v dětství, nutně potřebuju teď v dospělosti v rostlinné variantě.

Ingredience

Na korpus

    • nebo

Na puding

Na želé

Na ozdobení

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Do mísy nasypeme všechny sypké suroviny, přidáme rozmačkaný zralý banán, olej a sójové mléko a pořádně promícháme.
2.
Těsto nalijeme do olejem vymazané a polohrubou moukou nebo strouhaným kokosem vysypané dortové formy. Tu pak dáme do předem vyhřáté trouby na cca 20 minut při teplotě 180°C.
3.
Po 20 minutách si připravíme pudinkovou vrstvu. Tu vytvoříme jednoduše tak, že připravíme vanilkový pudink dle návodu spolu s půl litrem sójového mléka. Vzniklým pudinkem pak korpus (který je stále v dortové formě) zalijeme.
4.
Po vychladnutí pudinku dáme na vrch dortu ovoce dle chuti.
5.
Na konec podle návodu na pytlíčku si připravíme želé z agar-agaru, kterým ovoce pomalu přelijeme.

Od: Liška, 31.1.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 1 hod 20 min
Počet porcí: 8 porcí
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 8 Kč za porci
Kategorie: dezert, ovoce, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
300.17 kcal
Protein
3.85 g
Sacharidy
z toho cukr
41.60 g
24.11 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.15 g
4.09 g

Detailní rozpis podle ingrediencí