Dortík s čokoládovým krémem

  • Přidat foto

Jsou příležitosti, které si zaslouží velkou oslavu. A pak jsou příležitosti, kdy se hodí přinést jen malou pozornost. Hledáte jednoduchý dortík, které nevyžaduje složité krémy a náročné zdobení. Čokoládový dortík se vždy podaří.

Ingredience

Dort

Krém

Náplň a zdobení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Oddělte žloutky a bílky. Ušlehejte žloutky s cukrem až do běla. Opravdu je nutné dlouhé šlehání. Poté postupně zašlehejte vodu a olej.
2.
Smíchejte mouku s práškem do pečiva a pomalu zašlehejte do vajec s cukrem, vodou a olejem.
3.
Z bílků a špetky soli ušlehejte sníh a do těsta vmíchejte vařečkou. Jen přes sebe opatrně převalujte v těstě musí zůstat bubliny a musí být nadýchané.
4.
Dejte do malé vymazané a vysypané dortové formy (průměr 20 cm) a péct. Pekla jsem na 160 stupňů asi 40 minut.
5.
Nechte vychladnout a opatrně oddělte od stran. Bude krásně vysoký. Rozdělte na 3 patra. Uvnitř bude 2x náplň.
6.
Krém. Rozehřejte máslo a smetanu a přiveďte téměř k varu. Ztlumte teplotu a dejte na kostky nakládanou čokoládu. Míchejte do rozpuštění. Nechte vychladnout.
7.
Na vnitřní patra dejte vždy čokoládový krém a pokryjte kolečky banánu. Přiklopte. Nahoru už se natře jen krém. Uhlaďte a rozetřete i na boky.
8.
Dejte zatuhnout na několik hodin do lednice a dozdobte. Jednoduché zdobení je pomocí kostek čokolády.

Od: Iva V, 19.5.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 30 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 27 Kč
Kategorie: dezert, česká, čokoláda, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
694.75 kcal
Protein
8.32 g
Sacharidy
z toho cukr
52.83 g
35.88 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
50.04 g
23.50 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.