Míša dort

Míša dort je neodolatelnou kombinací čokoládového korpusu, tvarohového krému a čokoládové polevy. Ideální na oslavy, rodinné posezení nebo jen tak ke kávě. Zamiluje si ho každý!

Reklama

Ingredience

Na korpus

Na krém

Na polevu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny.
2.
Přidáme olej a důkladně prošleháme.
3.
Vmícháme prosátou mouku smíchanou s jedlou sodou a kakaem (nebo karobem). Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme trochu podmáslí.
4.
Zvlášť vyšleháme bílky do pevného sněhu a opatrně je vmícháme do těsta.
5.
Těsto nalijeme do dortové formy (průměr 27 cm) vyložené pečicím papírem.
6.
Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C cca 25 minut. Korpus necháme po upečení zcela vychladnout.
7.
Vyšleháme smetanu dotuha.
8.
Vmícháme ji do tvarohu, který jsme předtím osladili moučkovým cukrem. Krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus a dáme ztuhnout do lednice.
9.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni spolu s mlékem a kokosovým olejem (nebo máslem).
10.
Polevu důkladně promícháme, aby byla hladká.
11.
Ne příliš horkou polevou rovnoměrně přelijeme krém na dortu. Dáme zpět do lednice ztuhnout.
12.
Dort necháme ideálně odležet v lednici přes noc, aby korpus natáhl vlhkost z krému.
13.
Před podáváním vyjmeme dort z lednice, necháme chvíli stát při pokojové teplotě a při krájení použijeme mokrý nůž, aby poleva nepopraskala. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 1.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
25 min vaření
55 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
397.80 kcal
Protein
8.87 g
Sacharidy
z toho cukr
29.72 g
24.61 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
26.98 g
16.38 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama