Kokosový řez s krémem a čokoládou

Jeden z nejoblíbenějších moučníků, který nesmí chybět při žádné oslavě. Je neodmyslitelnou součástí vánočních nebo velikonočních dobrot a pečeme jej i během roku.

Reklama

Ingredience

Těsto

Krém

Poleva

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Bílky a žloutky oddělíme. Bílky patří do těsta, žloutky do krému.
2.
Bílky dáme do mixéru s cukrem a dlouze šleháme. Třeba i 15 minut. Přidáme kokos a zamícháme. Nakonec vmícháme obě mouky. Těsto bude husté.
3.
Rozetřeme na hlubší plech vyložený pečícím papírem a dáme péct. Pečeme 20 až 30 minut na 180 stupňů. Těsto bude stále bílé, nemělo by zhnědnout.
4.
Mezitím připravíme krém. Nad parou vyšleháme žloutky s máslem. Budou teplé, nesmí být horké. Vznikne hustá tekutina. Přidáme cukr a kakao a šleháme. Přilijeme trochu svařeného, ale zchladnutého mléka (ne horké, ne studené). Krém dáme na chvíli vychladit.
5.
Na vychladlé těsto natřeme krém, pozor, nenechejte si jej moc ztuhnout, potom se hůře natírá. Vyrovnáme a dáme do lednice alespoň na 2 hodiny, ale lépe i déle.
6.
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu, přidáme máslo. Promícháme, a nakonec přilijeme smetanu. Dobře rozmícháme a teplou polevou polijeme vychladnutý moučník.
7.
Dáme do lednice do druhého dne a krájíme nahřátým nožem.

Od: Ráďa 78, 9.7.2019

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 30 min celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 16 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, cukroví, česká, čokoláda, Vánoce, velikonoce, pečení, vegetariánské
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
453.06 kcal
Protein
5.37 g
Sacharidy
z toho cukr
43.17 g
34.84 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
28.91 g
18.68 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama