Kakaové řezy se šlehačkou

Rychle připravený dezert, který není plněný těžkým máslovým krémem, ale nadýchanou šlehačkou. Před podáváním jej nechte alespoň 1 noc v lednici důkladně zavlhnout.

Reklama

Ingredience

Náplň

Potření plechu

Ozdobení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Žloutky a bílky oddělíme. Žloutky vyšleháme do pěny, přidáme cukr a vanilkový cukr. V jiné míse smícháme kakao, mouku, pudinkový prášek a prášek do pečiva. Vmícháme do žloutků.
2.
Ušleháme tuhý sníh z bílků a zamícháme do směsi. Rozetřeme na plech s pečícím papírem nebo vymazaný a vysypaný hrubou moukou a pečeme ve vyhřáté troubě ani na 230 °C cca 7 minut.
3.
Hotový korpus rozkrájíme na pásky a necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme šlehačku se ztužovačem a cukrem.
4.
Pláty potřeme marmeládou a šlehačkou. Skládáme na sebe. Nakonec ozdobíme višněmi a necháme zatuhnout.

Od: Iva V, 26.10.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
10 min vaření
30 min celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
168.87 kcal
Protein
3.82 g
Sacharidy
z toho cukr
21.99 g
16.88 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.45 g
4.06 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama