Kakaové řezy se šlehačkou

Rychle připravený dezert, který není plněný těžkým máslovým krémem, ale nadýchanou šlehačkou. Před podáváním jej nechte alespoň 1 noc v lednici důkladně zavlhnout.

Ingredience (15 x porce)

Náplň

Potření plechu

Ozdobení

Postup přípravy

  1. Žloutky a bílky oddělíme. Žloutky vyšleháme do pěny, přidáme cukr a vanilkový cukr. V jiné míse smícháme kakao, mouku, pudinkový prášek a prášek do pečiva. Vmícháme do žloutků.
  2. Ušleháme tuhý sníh z bílků a zamícháme do směsi. Rozetřeme na plech s pečícím papírem nebo vymazaný a vysypaný hrubou moukou a pečeme ve vyhřáté troubě ani na 230 °C cca 7 minut.
  3. Hotový korpus rozkrájíme na pásky a necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme šlehačku se ztužovačem a cukrem.
  4. Pláty potřeme marmeládou a šlehačkou. Skládáme na sebe. Nakonec ozdobíme višněmi a necháme zatuhnout.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 168.87 kcal | Protein: 3.82 g | Sacharidy: 21.99 g | z toho cukr: 16.88 g | Tuk: 7.45 g | z toho nas. MK: 4.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3252-kakaove-rezy-se-slehackou