Čokoládové řezy
Jednoduše připravený dezert s výbornou čokoládovou chutí. Není třeba žádné složité zdobení, a i tak vypadá krásně.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Žloutky a bílky rozdělíme. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a z bílků ušleháme tuhý sníh. Do žloutků přidáme mouku a mléko. Zašleháme. Nakonec opatrně vařechou vmícháme sníh z bílků. Mícháme pomalu, aby směs zůstala nadýchaná.
                2.
                    Připravíme plech s pečícím papírem, pečící papír ještě potřeme máslem. Pečeno na plechu 40 × 50. Rozprostřeme těsto a dáme péct na 170 stupňů na asi 18 minut. Necháme vychladnout.
                3.
                    Po šíři nakrájíme 5 stejných plátů, které budeme mazat krémem.
                4.
                    Z mléka a hrubé mouky uvaříme hustou kaši. Necháme malou chvíli vychladnout. Za stálého mícháme dáváme kostky čokolády a necháváme rozpustit v teplé (ale ne úplně horké) kaši.
                5.
                    Připravíme změklé máslo a vlažnou směs budeme zašlehávat postupně do másla (ne naopak). Poté ochutnáme a přisladíme moučkovým cukrem.
                6.
                    Krém nebude tuhý hned a je to několikapatrový řez, je lepší nejprve natřít vše kromě horní strany. Dát řez do lednice a nechat si krém na vrchní část a boky stranou. Po vychladnutí trochu srovnat nožem, natřít zbytek a dozdobit.
                7.
                    Také je možné dát krém na chvíli ztuhnout do ledničky. Ale je třeba jej vytáhnout včas, aby se s ním dobře pracovalo.
                8.
                    Nakonec posypeme strouhanou čokoládou.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 251.09 kcal | 
| Protein | 4.55 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 27.51 g 17.87 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 13.28 g 7.61 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

