Čokoládové řezy

Jednoduše připravený dezert s výbornou čokoládovou chutí. Není třeba žádné složité zdobení, a i tak vypadá krásně.

Reklama

Ingredience

Krém

Na posypání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Žloutky a bílky rozdělíme. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a z bílků ušleháme tuhý sníh. Do žloutků přidáme mouku a mléko. Zašleháme. Nakonec opatrně vařechou vmícháme sníh z bílků. Mícháme pomalu, aby směs zůstala nadýchaná.
2.
Připravíme plech s pečícím papírem, pečící papír ještě potřeme máslem. Pečeno na plechu 40 × 50. Rozprostřeme těsto a dáme péct na 170 stupňů na asi 18 minut. Necháme vychladnout.
3.
Po šíři nakrájíme 5 stejných plátů, které budeme mazat krémem.
4.
Z mléka a hrubé mouky uvaříme hustou kaši. Necháme malou chvíli vychladnout. Za stálého mícháme dáváme kostky čokolády a necháváme rozpustit v teplé (ale ne úplně horké) kaši.
5.
Připravíme změklé máslo a vlažnou směs budeme zašlehávat postupně do másla (ne naopak). Poté ochutnáme a přisladíme moučkovým cukrem.
6.
Krém nebude tuhý hned a je to několikapatrový řez, je lepší nejprve natřít vše kromě horní strany. Dát řez do lednice a nechat si krém na vrchní část a boky stranou. Po vychladnutí trochu srovnat nožem, natřít zbytek a dozdobit.
7.
Také je možné dát krém na chvíli ztuhnout do ledničky. Ale je třeba jej vytáhnout včas, aby se s ním dobře pracovalo.
8.
Nakonec posypeme strouhanou čokoládou.

Od: Iva V, 18.5.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
20 min vaření
4 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
251.09 kcal
Protein
4.55 g
Sacharidy
z toho cukr
27.51 g
17.87 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.28 g
7.61 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama