Čokoládové řezy

Jednoduše připravený dezert s výbornou čokoládovou chutí. Není třeba žádné složité zdobení, a i tak vypadá krásně.

Ingredience (15 x porce)

Krém

Na posypání

Postup přípravy

  1. Žloutky a bílky rozdělíme. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a z bílků ušleháme tuhý sníh. Do žloutků přidáme mouku a mléko. Zašleháme. Nakonec opatrně vařechou vmícháme sníh z bílků. Mícháme pomalu, aby směs zůstala nadýchaná.
  2. Připravíme plech s pečícím papírem, pečící papír ještě potřeme máslem. Pečeno na plechu 40 × 50. Rozprostřeme těsto a dáme péct na 170 stupňů na asi 18 minut. Necháme vychladnout.
  3. Po šíři nakrájíme 5 stejných plátů, které budeme mazat krémem.
  4. Z mléka a hrubé mouky uvaříme hustou kaši. Necháme malou chvíli vychladnout. Za stálého mícháme dáváme kostky čokolády a necháváme rozpustit v teplé (ale ne úplně horké) kaši.
  5. Připravíme změklé máslo a vlažnou směs budeme zašlehávat postupně do másla (ne naopak). Poté ochutnáme a přisladíme moučkovým cukrem.
  6. Krém nebude tuhý hned a je to několikapatrový řez, je lepší nejprve natřít vše kromě horní strany. Dát řez do lednice a nechat si krém na vrchní část a boky stranou. Po vychladnutí trochu srovnat nožem, natřít zbytek a dozdobit.
  7. Také je možné dát krém na chvíli ztuhnout do ledničky. Ale je třeba jej vytáhnout včas, aby se s ním dobře pracovalo.
  8. Nakonec posypeme strouhanou čokoládou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 251.09 kcal | Protein: 4.55 g | Sacharidy: 27.51 g | z toho cukr: 17.87 g | Tuk: 13.28 g | z toho nas. MK: 7.61 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2606-cokoladove-rezy