Jednoduše připravený dezert s výbornou čokoládovou chutí. Není třeba žádné složité zdobení, a i tak vypadá krásně.
Ingredience (15 x porce)
Krém
Na posypání
Postup přípravy
Žloutky a bílky rozdělíme. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a z bílků ušleháme tuhý sníh. Do žloutků přidáme mouku a mléko. Zašleháme. Nakonec opatrně vařechou vmícháme sníh z bílků. Mícháme pomalu, aby směs zůstala nadýchaná.
Připravíme plech s pečícím papírem, pečící papír ještě potřeme máslem. Pečeno na plechu 40 × 50. Rozprostřeme těsto a dáme péct na 170 stupňů na asi 18 minut. Necháme vychladnout.
Po šíři nakrájíme 5 stejných plátů, které budeme mazat krémem.
Z mléka a hrubé mouky uvaříme hustou kaši. Necháme malou chvíli vychladnout. Za stálého mícháme dáváme kostky čokolády a necháváme rozpustit v teplé (ale ne úplně horké) kaši.
Připravíme změklé máslo a vlažnou směs budeme zašlehávat postupně do másla (ne naopak). Poté ochutnáme a přisladíme moučkovým cukrem.
Krém nebude tuhý hned a je to několikapatrový řez, je lepší nejprve natřít vše kromě horní strany. Dát řez do lednice a nechat si krém na vrchní část a boky stranou. Po vychladnutí trochu srovnat nožem, natřít zbytek a dozdobit.
Také je možné dát krém na chvíli ztuhnout do ledničky. Ale je třeba jej vytáhnout včas, aby se s ním dobře pracovalo.
Nakonec posypeme strouhanou čokoládou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 251.09 kcal |
Protein: 4.55 g |
Sacharidy: 27.51 g |
z toho cukr: 17.87 g |
Tuk: 13.28 g |
z toho nas. MK: 7.61 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2606-cokoladove-rezy