Pistáciové řezy s čokoládou

Pistáciové řezy s hořkou čokoládovou polevou jsou dokonalou sladkou tečkou pro každou příležitost. Jemné pistáciové těsto, obohacené o jemnou hořkou čokoládovou polevu, vytváří harmonickou chuťovou kombinaci, která potěší každého milovníka sladkých dezertů.

Reklama

Ingredience

Na těsto

Na polevu

Na posypání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Předehřejeme troubu na 180 °C. Formu o rozměrech přibližně 20x30 cm vymažeme máslem a vysypeme moukou.
2.
Těsto připravíme tak, že oddělíme bílky od žloutků. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé, nadýchané směsi. Postupně přidáme mleté pistácie, hladkou mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
3.
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a lehce ho zapracujeme do pistáciového těsta.
4.
Těsto rozetřeme do připravené formy a pečeme přibližně 25-30 minut, nebo dokud špejle vložená do těsta nevychází čistá.
5.
Po upečení necháme těsto vychladnout.
6.
Na polevu si nad vodní lázní rozpustíme hořkou čokoládu s 2 lžícemi smetany. Až bude hladká, nalijeme ji na vychladlé pistáciové těsto, zasypeme ještě nasekanými pistáciemi a necháme ztuhnout.
7.
Po ztuhnutí polevy nakrájíme na řezy. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 16.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
30 min vaření
50 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 17 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
290.10 kcal
Protein
7.58 g
Sacharidy
z toho cukr
29.17 g
16.67 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.05 g
4.71 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama