Pistáciový cheesecake
Pistáciový cheesecake je luxusní dezert plný jemné a krémové chuti, která dokonale kombinuje bohatost smetanového sýra s výraznou oříškovou chutí pistácií. Tento cheesecake potěší všechny milovníky netradičních sladkých dobrot a je skvělou volbou pro slavnostní příležitosti i každodenní mlsání.
Reklama
Postup přípravy
1.
Sušenky rozdrtíme najemno, smícháme s rozpuštěným máslem a vtlačíme do dortové formy (23 cm). Dáme do lednice zatuhnout.
2.
Pistácie rozmixujeme na jemnou pastu (můžeme přidat trochu cukru nebo medu).
3.
Smetanový sýr vyšleháme s cukrem do hladka. Přidáme vejce po jednom, dobře zamícháme. Vmícháme smetanu, pistáciovou pastu, vanilkový extrakt a špetku soli.
4.
Nalijeme náplň na korpus a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C (horkovzduch 140 °C) asi 50–60 minut, dokud není povrch pevný, ale střed ještě mírně rosolovitý.
5.
Cheesecake necháme vychladnout při pokojové teplotě, pak dáme do lednice minimálně na 4 hodiny, ideálně přes noc.
6.
Smícháme práškový cukr s pistáciovou pastou (máslem), postupně přidáváme smetanu, až vznikne hladká, lehce tekutá poleva.
7.
Polevu rovnoměrně rozetřeme na vychladlý cheesecake a dáme na chvíli do lednice, aby poleva ztuhla.
8.
Ozdobíme nasekanými pistáciemi a případně čerstvým ovocem.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
507.26 kcal |
Protein |
8.00 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
34.81 g
26.25 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
38.20 g
20.38 g
|
Reklama
Reklama