Pistáciový cheesecake

Pistáciový cheesecake je luxusní dezert plný jemné a krémové chuti, která dokonale kombinuje bohatost smetanového sýra s výraznou oříškovou chutí pistácií. Tento cheesecake potěší všechny milovníky netradičních sladkých dobrot a je skvělou volbou pro slavnostní příležitosti i každodenní mlsání.

Reklama

Ingredience

Korpus

Náplň

Poleva

Ozdoba (volitelně)

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Sušenky rozdrtíme najemno, smícháme s rozpuštěným máslem a vtlačíme do dortové formy (23 cm). Dáme do lednice zatuhnout.
2.
Pistácie rozmixujeme na jemnou pastu (můžeme přidat trochu cukru nebo medu).
3.
Smetanový sýr vyšleháme s cukrem do hladka. Přidáme vejce po jednom, dobře zamícháme. Vmícháme smetanu, pistáciovou pastu, vanilkový extrakt a špetku soli.
4.
Nalijeme náplň na korpus a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C (horkovzduch 140 °C) asi 50–60 minut, dokud není povrch pevný, ale střed ještě mírně rosolovitý.
5.
Cheesecake necháme vychladnout při pokojové teplotě, pak dáme do lednice minimálně na 4 hodiny, ideálně přes noc.
6.
Smícháme práškový cukr s pistáciovou pastou (máslem), postupně přidáváme smetanu, až vznikne hladká, lehce tekutá poleva.
7.
Polevu rovnoměrně rozetřeme na vychladlý cheesecake a dáme na chvíli do lednice, aby poleva ztuhla.
8.
Ozdobíme nasekanými pistáciemi a případně čerstvým ovocem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 4.7.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
507.26 kcal
Protein
8.00 g
Sacharidy
z toho cukr
34.81 g
26.25 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
38.20 g
20.38 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama