Pistáciový cheesecake je luxusní dezert plný jemné a krémové chuti, která dokonale kombinuje bohatost smetanového sýra s výraznou oříškovou chutí pistácií. Tento cheesecake potěší všechny milovníky netradičních sladkých dobrot a je skvělou volbou pro slavnostní příležitosti i každodenní mlsání.
Ingredience (12 x porce)
Korpus
Náplň
Poleva
Ozdoba (volitelně)
Postup přípravy
Sušenky rozdrtíme najemno, smícháme s rozpuštěným máslem a vtlačíme do dortové formy (23 cm). Dáme do lednice zatuhnout.
Pistácie rozmixujeme na jemnou pastu (můžeme přidat trochu cukru nebo medu).
Smetanový sýr vyšleháme s cukrem do hladka. Přidáme vejce po jednom, dobře zamícháme. Vmícháme smetanu, pistáciovou pastu, vanilkový extrakt a špetku soli.
Nalijeme náplň na korpus a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C (horkovzduch 140 °C) asi 50–60 minut, dokud není povrch pevný, ale střed ještě mírně rosolovitý.
Cheesecake necháme vychladnout při pokojové teplotě, pak dáme do lednice minimálně na 4 hodiny, ideálně přes noc.
Smícháme práškový cukr s pistáciovou pastou (máslem), postupně přidáváme smetanu, až vznikne hladká, lehce tekutá poleva.
Polevu rovnoměrně rozetřeme na vychladlý cheesecake a dáme na chvíli do lednice, aby poleva ztuhla.
Ozdobíme nasekanými pistáciemi a případně čerstvým ovocem.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 507.26 kcal |
Protein: 8.00 g |
Sacharidy: 34.81 g |
z toho cukr: 26.25 g |
Tuk: 38.20 g |
z toho nas. MK: 20.38 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4565-pistaciovy-cheesecake