Pistáciový cheesecake

Pistáciový cheesecake je luxusní dezert plný jemné a krémové chuti, která dokonale kombinuje bohatost smetanového sýra s výraznou oříškovou chutí pistácií. Tento cheesecake potěší všechny milovníky netradičních sladkých dobrot a je skvělou volbou pro slavnostní příležitosti i každodenní mlsání.

Ingredience (12 x porce)

Korpus

Náplň

Poleva

Ozdoba (volitelně)

Postup přípravy

  1. Sušenky rozdrtíme najemno, smícháme s rozpuštěným máslem a vtlačíme do dortové formy (23 cm). Dáme do lednice zatuhnout.
  2. Pistácie rozmixujeme na jemnou pastu (můžeme přidat trochu cukru nebo medu).
  3. Smetanový sýr vyšleháme s cukrem do hladka. Přidáme vejce po jednom, dobře zamícháme. Vmícháme smetanu, pistáciovou pastu, vanilkový extrakt a špetku soli.
  4. Nalijeme náplň na korpus a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C (horkovzduch 140 °C) asi 50–60 minut, dokud není povrch pevný, ale střed ještě mírně rosolovitý.
  5. Cheesecake necháme vychladnout při pokojové teplotě, pak dáme do lednice minimálně na 4 hodiny, ideálně přes noc.
  6. Smícháme práškový cukr s pistáciovou pastou (máslem), postupně přidáváme smetanu, až vznikne hladká, lehce tekutá poleva.
  7. Polevu rovnoměrně rozetřeme na vychladlý cheesecake a dáme na chvíli do lednice, aby poleva ztuhla.
  8. Ozdobíme nasekanými pistáciemi a případně čerstvým ovocem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 507.26 kcal | Protein: 8.00 g | Sacharidy: 34.81 g | z toho cukr: 26.25 g | Tuk: 38.20 g | z toho nas. MK: 20.38 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4565-pistaciovy-cheesecake