Cheesecake s čerstvým ovocem

Cheesecake s čerstvým ovocem je velmi osvěžující, lehký dezert, který se skvěle hodí do parného léta. Podáváme vychlazený.

Reklama

Ingredience

Na korpus

Na krém

Na ozdobu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Sušenky si vložíme do mixéru a rozdrtíme.
2.
K sušenkám postupně zapracujeme změklé máslo a vytvoříme základ na korpus.
3.
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a hmotu do ní pořádně upěchujeme. Můžeme si pomoct třeba sklenicí s rovným dnem, kterou to umačkáme.
4.
Korpus vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme zhruba 10-15 minut. Poté necháme vychladnout.
5.
Do robotové mísy si vložíme mascarpone společně s cukrem a mlékem. Krátce prošleháme.
6.
Do krému přidáme 1 vejce, krátce prošleháme a poté přidáme druhé vejce a znova promícháme. Na závěr přidáme vanilkový extrakt.
7.
Krém nalijeme na korpus, rozetřeme na stejnoměrnou vrstvu a vložíme do vyhřáté trouby na 150 stupňů a pečeme 1 hodinu. Při pečení vložíme do trouby menší hrnec s vodou, aby se nám během pečení tvořila pára.
8.
Po upečení ho necháme vychladnout, odstraníme formu a ozdobíme čerstvým ovocem. Vložíme do lednice a necháme vychladit.

Od: Petuler, 16.8.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min příprava
1 hod 10 min vaření
1 hod 50 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 27 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
443.89 kcal
Protein
6.44 g
Sacharidy
z toho cukr
26.74 g
16.58 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
34.63 g
22.94 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama