Malý cheesecake

Rádi přineseme na oslavu cheesecake, který mají všichni rádi. Jako každý z hostů, dostaneme malý kousek ke kávě. Večer po návratu domů, už se nám po dobrotě stýská. Proto jsme recept upravili a začali péct vždy dva cheesecaky. Druhá malá dobrota zůstává v lednici.

Ingredience

Podklad

Krém

Potřít

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Bebe sušenky a dětské piškoty nastrouháme v robotu na sypkou směs. Promačkáme s máslem. Podklad bude tvořit v míse kuličku. Jakmile je možné udělat kuličku, opětovně rozdrobíme a budeme sypat do formy.
2.
Malou dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem a okraje vytřeme máslem.
3.
Podklad nasypeme na dno a pěstí umačkáme. Opravdu dobře promačkat. Podklad dáme do lednice a začneme připravovat krém.
4.
Všechny ingredience na krém dáme do šlehače, kromě vajec. Do prošlehané směsi nejprve zapracujeme žloutek a poté celé vejce.
5.
Směs nalijeme na sušenkový podklad a necháme v pokojové teplotě.
6.
Zapneme troubu na 200 stupňů. Až je trouba rozehřátá, vložíme dortík. Pečeme 10 minut. Zeslabíme troubu na 100 a pečeme dalších 20 minut.
7.
Vypneme troubu, mírně pootevřeme. Mezi dvířka je dobré dát obracečku. Necháme v troubě pozvolna vychladnout (alespoň 2 h).
8.
Poté zabalit do folie a dát do lednice. Po hodině vytáhnout z lednice a z formy (nebo nechat do rána).
9.
Před servírováním potřít nahoře zakysanou smetanou s cukrem a citrónem.

Od: Ráďa 78, 14.8.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
3 hod vaření
5 hod celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Kategorie: dezert, česká, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
262.67 kcal
Protein
5.07 g
Sacharidy
z toho cukr
26.08 g
17.78 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.17 g
8.30 g

Detailní rozpis podle ingrediencí