Cheesecake se zakysanou smetanou

Zná ho každý a málokdo ho nemá rád. O čem je řeč? O sladkém zázraku jménem cheesecake. Existuje nepřeberné množství chuťových obměn i variant přípravy. Věříme, že každý si dokáže najít svou oblíbenou variantu tohoto vynikajícího dortu. V dnešním článku se dozvíte, jak připravit pečený limetkový cheesecake, který se svou chutí vyrovná i dortu z vaší oblíbené kavárny či cukrárny.

Reklama

Ingredience

Korpus

Náplň

Na potření

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V první řadě si připravíme korpus. Do mixéru vložíme sušenky a v hrnci rozpustíme máslo. Jestliže máte rádi křupavou sušenkovou část, nemixujte je příliš, ale nechte v sušenkové směsi větší kousky. Sušenky smícháme s máslem, promícháme a pečlivě natlačíme do formy. Pro lepší vytahování dortu z formy doporučujeme vymazat boky máslem. Sušenky vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme 10 minut.
2.
Vrhneme se na náplň. Ale ještě před tím snížíme teplotu trouby na 160 stupňů. Do sýru po malých částech přidáváme cukr a smetanu. Poté přidáme ostatní ingredience. Na pořadí příliš nezáleží, ale nejlépe uděláte, když vyčkáte s přidáváním čerstvých vajec až na samotný konec. Budete tak moci ochutnávat náplň a případně přidat na sladkosti či kyselosti.
3.
Takto připravenou náplň nalijeme na sušenky ve formě a vložíme do trouby. Dort pečeme zhruba 45 minut. Hotový dezert poznáme podle zlatavých okrajů. I tady pro vás máme malý tip. Pokud lžičkou zaklepete na okraj formy a konzistence dortu připomíná želé, máte hotovo.
4.
Po vytažení z trouby necháme cheesecake vychladnout. Dobu vychladnutí řiďte dle svých časových možností a přihlédněte také k volání vašich chuťových pohárků. Jestliže se na dort celé třesou, postačí na vychladnutí dvě hodiny. Jestliže musíte náhle odejít z domu, nechte jej vychladnout do druhého dne.
5.
Vymícháme si směs na potření a dort po celém jeho povrchu namažeme. Poté už jen dozdobíme ovocem dle libosti. Fantazii se meze nekladou. Věříme, že si chuťový zážitek z tohoto amerického dezertu užijete.

Od: Natálie, 24.11.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
55 min vaření
3 hod 15 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Natálie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 28 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
429.02 kcal
Protein
4.98 g
Sacharidy
z toho cukr
32.19 g
20.25 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
31.85 g
18.81 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama