Nepečený cheesecake

Tento nepečený cheesecake s lotus sušenkami a krémovým mascarpone sýrem je dokonalým spojením karamelové chuti a jemného vanilkového aroma. Následující recept vám ukáže, jak snadno připravit tento lahodný a osvěžující dort, který okouzlí vaše chuťové pohárky.

Reklama

Ingredience

Na těsto

Na krém

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Těsto: Sušenky rozemeleme na jemný prášek, můžeme je také dát do uzavíratelného igelitového sáčku a rozdrtit válečkem. Smícháme rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem, dokud nezískáme konzistenci vlhkého písku.
2.
Na dno dortové formy (průměr kolem 23 cm) dáme papírový dortový ubrus nebo ho vyložíme pečicím papírem. Přidáme připravenou směs ze sušenek a másla a dobře ji rozetřeme po dně formy. Ujistíme se, že je těsto pevně přitlačeno. Dáme formu do lednice a necháme zatuhnout.
3.
Náplň: V míse smícháme mascarpone s zakysanou smetanou (nebo šlehačkou) a cukrem. Přidáme vanilkový extrakt nebo vanilkový cukr a šťávu z citronu. Dobře promícháme.
4.
Náplň nalijeme na připravené těsto ve formě a vyrovnáme povrch.
5.
Cheesecake dáme do lednice a necháme ho ztuhnout přes noc.
6.
Před podáváním můžeme cheesecake ozdobit několika lotus sušenkami a pokapat karamelovým sirupem a nebo přidat libovolné ovoce. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 27.7.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 16 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
373.66 kcal
Protein
3.82 g
Sacharidy
z toho cukr
26.84 g
20.48 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
28.16 g
17.89 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama