Nepečený cheesecake
- Přidat foto
-
Reklama
Tento nepečený cheesecake s lotus sušenkami a krémovým mascarpone sýrem je dokonalým spojením karamelové chuti a jemného vanilkového aroma. Následující recept vám ukáže, jak snadno připravit tento lahodný a osvěžující dort, který okouzlí vaše chuťové pohárky.
Reklama
Ingredience
Na těsto
Na krém
Postup přípravy
1.
Těsto: Sušenky rozemeleme na jemný prášek, můžeme je také dát do uzavíratelného igelitového sáčku a rozdrtit válečkem. Smícháme rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem, dokud nezískáme konzistenci vlhkého písku.
2.
Na dno dortové formy (průměr kolem 23 cm) dáme papírový dortový ubrus nebo ho vyložíme pečicím papírem. Přidáme připravenou směs ze sušenek a másla a dobře ji rozetřeme po dně formy. Ujistíme se, že je těsto pevně přitlačeno. Dáme formu do lednice a necháme zatuhnout.
3.
Náplň: V míse smícháme mascarpone s zakysanou smetanou (nebo šlehačkou) a cukrem. Přidáme vanilkový extrakt nebo vanilkový cukr a šťávu z citronu. Dobře promícháme.
4.
Náplň nalijeme na připravené těsto ve formě a vyrovnáme povrch.
5.
Cheesecake dáme do lednice a necháme ho ztuhnout přes noc.
6.
Před podáváním můžeme cheesecake ozdobit několika lotus sušenkami a pokapat karamelovým sirupem a nebo přidat libovolné ovoce. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 30 min celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 16 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
373.66 kcal |
Protein |
3.82 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
26.84 g
20.48 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
28.16 g
17.89 g
|
Reklama
Reklama