Nepečený cheesecake

Tento nepečený cheesecake s lotus sušenkami a krémovým mascarpone sýrem je dokonalým spojením karamelové chuti a jemného vanilkového aroma. Následující recept vám ukáže, jak snadno připravit tento lahodný a osvěžující dort, který okouzlí vaše chuťové pohárky.

Ingredience (12 x porce)

Na těsto

Na krém

Postup přípravy

  1. Těsto: Sušenky rozemeleme na jemný prášek, můžeme je také dát do uzavíratelného igelitového sáčku a rozdrtit válečkem. Smícháme rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem, dokud nezískáme konzistenci vlhkého písku.
  2. Na dno dortové formy (průměr kolem 23 cm) dáme papírový dortový ubrus nebo ho vyložíme pečicím papírem. Přidáme připravenou směs ze sušenek a másla a dobře ji rozetřeme po dně formy. Ujistíme se, že je těsto pevně přitlačeno. Dáme formu do lednice a necháme zatuhnout.
  3. Náplň: V míse smícháme mascarpone s zakysanou smetanou (nebo šlehačkou) a cukrem. Přidáme vanilkový extrakt nebo vanilkový cukr a šťávu z citronu. Dobře promícháme.
  4. Náplň nalijeme na připravené těsto ve formě a vyrovnáme povrch.
  5. Cheesecake dáme do lednice a necháme ho ztuhnout přes noc.
  6. Před podáváním můžeme cheesecake ozdobit několika lotus sušenkami a pokapat karamelovým sirupem a nebo přidat libovolné ovoce. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 373.66 kcal | Protein: 3.82 g | Sacharidy: 26.84 g | z toho cukr: 20.48 g | Tuk: 28.16 g | z toho nas. MK: 17.89 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3927-nepeceny-cheesecake