Tento nepečený cheesecake s lotus sušenkami a krémovým mascarpone sýrem je dokonalým spojením karamelové chuti a jemného vanilkového aroma. Následující recept vám ukáže, jak snadno připravit tento lahodný a osvěžující dort, který okouzlí vaše chuťové pohárky.
Ingredience (12 x porce)
Na těsto
Na krém
Postup přípravy
Těsto: Sušenky rozemeleme na jemný prášek, můžeme je také dát do uzavíratelného igelitového sáčku a rozdrtit válečkem. Smícháme rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem, dokud nezískáme konzistenci vlhkého písku.
Na dno dortové formy (průměr kolem 23 cm) dáme papírový dortový ubrus nebo ho vyložíme pečicím papírem. Přidáme připravenou směs ze sušenek a másla a dobře ji rozetřeme po dně formy. Ujistíme se, že je těsto pevně přitlačeno. Dáme formu do lednice a necháme zatuhnout.
Náplň: V míse smícháme mascarpone s zakysanou smetanou (nebo šlehačkou) a cukrem. Přidáme vanilkový extrakt nebo vanilkový cukr a šťávu z citronu. Dobře promícháme.
Náplň nalijeme na připravené těsto ve formě a vyrovnáme povrch.
Cheesecake dáme do lednice a necháme ho ztuhnout přes noc.
Před podáváním můžeme cheesecake ozdobit několika lotus sušenkami a pokapat karamelovým sirupem a nebo přidat libovolné ovoce. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 373.66 kcal |
Protein: 3.82 g |
Sacharidy: 26.84 g |
z toho cukr: 20.48 g |
Tuk: 28.16 g |
z toho nas. MK: 17.89 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3927-nepeceny-cheesecake