Jahodový nepečený cheesecake
- Přidat foto
-
Reklama
Tento nepečený cheesecake je osvěžující a lehký dezert, ideální pro horké dny nebo slavnostní příležitosti. Sušenkový korpus spolu s jemným krémem a ovocným přelivem tvoří lahodnou kombinaci, která potěší milovníky sladkého. Dort je navíc snadný na přípravu, i když vyžaduje čas na ztuhnutí v ledničce.
Reklama
Ingredience
Na korpus
Na krém
Na jahodový přeliv
Postup přípravy
1.
Připravíme si máslové sušenky a rozdrtíme je najemno (pomocí mixéru nebo válečku).
2.
Rozpustíme máslo a nalijeme ho na rozdrcené sušenky.
3.
Sušenkovou směs důkladně promícháme a upěchujeme ji na dno dortové formy (průměr 24 cm), kterou jsme vyložili pečicím papírem.
4.
Korpus dáme stranou a začneme s přípravou krému.
5.
Připravíme si mascarpone, zakysanou smetanu, tvaroh a moučkový cukr dle chuti.
6.
Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat podle návodu.
7.
V míse důkladně promícháme mascarpone, zakysanou smetanu, tvaroh a cukr.
8.
Želatinu rozpustíme (v horké vodě nebo podle návodu) a vmícháme ji do připraveného krému.
9.
Hotový krém rovnoměrně rozetřeme na sušenkový korpus a uhladíme.
10.
Dort dáme do ledničky, aby krém ztuhl.
11.
Očistíme si jahody, nakrájíme je a rozmixujeme na pyré.
12.
Želatinu necháme nabobtnat ve vodě dle návodu.
13.
Rozpuštěnou želatinu vmícháme do jahodového pyré, přidáme moučkový cukr dle chuti a dobře promícháme.
14.
Přeliv nalijeme na vršek ztuhlého krému a znovu dáme do ledničky.
15.
Dort necháme v lednici ztuhnout přes noc. Před servírováním můžeme ozdobit čerstvým ovocem nebo jinými dekoracemi dle chuti. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
40 min příprava 40 min celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 28 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
396.24 kcal |
Protein |
8.18 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
15.87 g
7.34 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
33.42 g
21.72 g
|
Reklama
Reklama