Tmavý cheesecake
Oblíbený cheesecake má mnoho podob, barev a příchutí. A všechny jsou skvělé. Výborný je i ten na tmavém sušenkovém podkladu.
Ingredience
Postup přípravy
1.
Sušenky rozdrtíme na sypkou směs. Měla jsem doma pečené a použila jsem na drcení robot. Smícháme s rumem a změklým máslem. Rukou promačkáme a dobře promícháme. Vznikne kompaktní směs.
2.
Malou dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Utlačíme dlaní směs na dno dortové formy a dáme do lednice.
3.
Připravíme náplň. Mixérem smícháme tvaroh, smetanu, cukry a citrónovou šťávu. Nakonec zašleháme vejce.
4.
Zapneme troubu na 200 stupňů a podklad vytáhneme z lednice. Vlijeme krém a necháme ve formě v pokojové teplotě, než se trouba rozehřeje.
5.
Vložíme do trouby a pečeme 12 minut. Poté snížíme teplotu na 115 stupňů a pečeme dalších 25 minut.
6.
Pak vypneme troubu, velmi mírně otevřeme dvířka a necháme vychladnout. Mezi dvířka dávám malou zarážku, aby vznikla mírná mezera.
7.
Nechte chladnout alespoň 3 hodiny, ale můžete nechat i přes noc. Poté dejte dort vychladit do lednice.
8.
Před podáváním můžete ozdobit kakaem, strouhanou čokoládou nebo ušlehanou šlehačkou.
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 30 min vaření 12 hod celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 11 Kč Rozpis na položky |
Kategorie: | dezert, česká, Vánoce, velikonoce, Valentýn, pečení |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
246.00 kcal |
Protein |
4.36 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
28.97 g
20.54 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
12.28 g
7.44 g
|