Oblíbený cheesecake má mnoho podob, barev a příchutí. A všechny jsou skvělé. Výborný je i ten na tmavém sušenkovém podkladu.
Ingredience (15 x porce)
Postup přípravy
Sušenky rozdrtíme na sypkou směs. Měla jsem doma pečené a použila jsem na drcení robot. Smícháme s rumem a změklým máslem. Rukou promačkáme a dobře promícháme. Vznikne kompaktní směs.
Malou dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Utlačíme dlaní směs na dno dortové formy a dáme do lednice.
Připravíme náplň. Mixérem smícháme tvaroh, smetanu, cukry a citrónovou šťávu. Nakonec zašleháme vejce.
Zapneme troubu na 200 stupňů a podklad vytáhneme z lednice. Vlijeme krém a necháme ve formě v pokojové teplotě, než se trouba rozehřeje.
Vložíme do trouby a pečeme 12 minut. Poté snížíme teplotu na 115 stupňů a pečeme dalších 25 minut.
Pak vypneme troubu, velmi mírně otevřeme dvířka a necháme vychladnout. Mezi dvířka dávám malou zarážku, aby vznikla mírná mezera.
Nechte chladnout alespoň 3 hodiny, ale můžete nechat i přes noc. Poté dejte dort vychladit do lednice.
Před podáváním můžete ozdobit kakaem, strouhanou čokoládou nebo ušlehanou šlehačkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 246.00 kcal |
Protein: 4.36 g |
Sacharidy: 28.97 g |
z toho cukr: 20.54 g |
Tuk: 12.28 g |
z toho nas. MK: 7.44 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2387-tmavy-cheesecake