Tmavý cheesecake

Oblíbený cheesecake má mnoho podob, barev a příchutí. A všechny jsou skvělé. Výborný je i ten na tmavém sušenkovém podkladu.

Ingredience (15 x porce)

Postup přípravy

  1. Sušenky rozdrtíme na sypkou směs. Měla jsem doma pečené a použila jsem na drcení robot. Smícháme s rumem a změklým máslem. Rukou promačkáme a dobře promícháme. Vznikne kompaktní směs.
  2. Malou dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Utlačíme dlaní směs na dno dortové formy a dáme do lednice.
  3. Připravíme náplň. Mixérem smícháme tvaroh, smetanu, cukry a citrónovou šťávu. Nakonec zašleháme vejce.
  4. Zapneme troubu na 200 stupňů a podklad vytáhneme z lednice. Vlijeme krém a necháme ve formě v pokojové teplotě, než se trouba rozehřeje.
  5. Vložíme do trouby a pečeme 12 minut. Poté snížíme teplotu na 115 stupňů a pečeme dalších 25 minut.
  6. Pak vypneme troubu, velmi mírně otevřeme dvířka a necháme vychladnout. Mezi dvířka dávám malou zarážku, aby vznikla mírná mezera.
  7. Nechte chladnout alespoň 3 hodiny, ale můžete nechat i přes noc. Poté dejte dort vychladit do lednice.
  8. Před podáváním můžete ozdobit kakaem, strouhanou čokoládou nebo ušlehanou šlehačkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 246.00 kcal | Protein: 4.36 g | Sacharidy: 28.97 g | z toho cukr: 20.54 g | Tuk: 12.28 g | z toho nas. MK: 7.44 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2387-tmavy-cheesecake