Citronový cheesecake s lemon curd
Tento citronový cheesecake s lemon curd je ideálním dezertem pro všechny milovníky svěžích chutí. Spojení jemného tvarohovo-mascarponového krému, máslového sušenkového korpusu a výrazného citronového krému na povrchu vytváří dokonale vyváženou kombinaci sladkého a kyselého. Skvěle se hodí jako slavnostní dezert i jako letní osvěžení.
Reklama
Postup přípravy
1.
Sušenky rozdrtíme najemno (např. v mixéru) a smícháme s rozpuštěným máslem.
2.
Vzniklou hmotu natlačíme na dno dortové formy (vyložené pečicím papírem) a lehce zvedneme i po okrajích.
3.
Dáme zapéct do předehřáté trouby na 170 °C asi na 8–10 minut. Poté necháme vychladnout.
4.
V míse vyšleháme tvaroh, mascarpone a cukr do hladkého krému.
5.
Přidáme vejce jedno po druhém, vanilku, citronovou kůru, citronovou šťávu a hladkou mouku.
6.
Nalijeme na předpečený korpus a uhladíme.
7.
Pečeme ve vodní lázni (forma obalená alobalem, položená do plechu s horkou vodou) při 150 °C asi 50–60 minut, dokud není střed jen lehce třaslavý.
8.
Po dopečení necháme vychladnout v troubě pootevřené dvířka, poté v lednici ideálně přes noc.
9.
V kastrůlku vyšleháme vejce s cukrem, citronovou šťávou a kůrou.
10.
Za stálého míchání zahříváme na mírném ohni, dokud směs nezhoustne (nesmí vřít).
11.
Odstavíme a vmícháme máslo. Necháme vychladnout.
12.
Na vychlazený cheesecake rozetřeme lemon curd a opět vložíme na chvíli do lednice, aby krém ztuhl.
13.
Pro extra efekt můžeme povrch dozdobit plátky citronu, hoblinkami bílé čokolády nebo snítkou máty.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
432.19 kcal |
Protein |
9.85 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
34.91 g
25.59 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
28.50 g
18.05 g
|
Reklama
Reklama