Klasický cheesecake

Vítejte ve světě klasického cheesecaku - lahodného dezertu s křehkým sušenkovým dnem a bohatým tvarohovým krémem, osvěženým vanilkou a citronovou kůrou. Dejte se do pečení tohoto vynikajícího dortu a potěšte své chuťové buňky!

Reklama

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Předehřejeme si troubu na 160°C.
2.
Těsto: Sušenky rozmixujeme na jemný prášek, můžeme je také dát do uzavíratelného igelitového sáčku a rozdrtit válečkem. Smícháme rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem, dokud nezískáme konzistenci vlhkého písku.
3.
Na dno dortové formy (průměr kolem 23 cm) dáme papírový dortový ubrus nebo ho vyložíme pečicím papírem. Přidáme připravenou směs sušenek a másla a dobře ji rozetřeme po dně formy. Ujistíme se, že je těsto pevně přitlačeno.
4.
Náplň: V mixéru nebo ručním mixérem promícháme tvaroh (nebo ricottu/krémový sýr) se zakysanou smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Přidáváme vejce postupně, jedno po druhém, a mícháme, dokud nezískáme hladkou a krémovou směs.
5.
Náplň nalijeme na připravené těsto ve formě a vyrovnáme povrch.
6.
Cheesecake pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 60-70 minut nebo dokud nebude střed dortu pevný, ale stále jemně třesoucí. Po upečení vypneme troubu, necháme cheesecake v ní ještě asi 1 hodinu, poté ho vyndáme a necháme ho zcela vychladnout při pokojové teplotě.
7.
Nakonec dáme cheesecake do lednice na minimálně 4 hodiny (ideálně přes noc), aby byl krém ještě lépe zpevněný a chutnal skvěle.
8.
Před podáváním můžeme cheesecake ozdobit čerstvým ovocem, ovocným džemem nebo rozpuštěnou čokoládou, podle svého vkusu. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 30.7.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
1 hod 10 min vaření
1 hod 40 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 16 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
393.73 kcal
Protein
10.49 g
Sacharidy
z toho cukr
38.18 g
29.59 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.45 g
13.54 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama