Klasický cheesecake

Vítejte ve světě klasického cheesecaku - lahodného dezertu s křehkým sušenkovým dnem a bohatým tvarohovým krémem, osvěženým vanilkou a citronovou kůrou. Dejte se do pečení tohoto vynikajícího dortu a potěšte své chuťové buňky!

Ingredience (12 x porce)

Na těsto

Na náplň

Postup přípravy

  1. Předehřejeme si troubu na 160°C.
  2. Těsto: Sušenky rozmixujeme na jemný prášek, můžeme je také dát do uzavíratelného igelitového sáčku a rozdrtit válečkem. Smícháme rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem, dokud nezískáme konzistenci vlhkého písku.
  3. Na dno dortové formy (průměr kolem 23 cm) dáme papírový dortový ubrus nebo ho vyložíme pečicím papírem. Přidáme připravenou směs sušenek a másla a dobře ji rozetřeme po dně formy. Ujistíme se, že je těsto pevně přitlačeno.
  4. Náplň: V mixéru nebo ručním mixérem promícháme tvaroh (nebo ricottu/krémový sýr) se zakysanou smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Přidáváme vejce postupně, jedno po druhém, a mícháme, dokud nezískáme hladkou a krémovou směs.
  5. Náplň nalijeme na připravené těsto ve formě a vyrovnáme povrch.
  6. Cheesecake pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 60-70 minut nebo dokud nebude střed dortu pevný, ale stále jemně třesoucí. Po upečení vypneme troubu, necháme cheesecake v ní ještě asi 1 hodinu, poté ho vyndáme a necháme ho zcela vychladnout při pokojové teplotě.
  7. Nakonec dáme cheesecake do lednice na minimálně 4 hodiny (ideálně přes noc), aby byl krém ještě lépe zpevněný a chutnal skvěle.
  8. Před podáváním můžeme cheesecake ozdobit čerstvým ovocem, ovocným džemem nebo rozpuštěnou čokoládou, podle svého vkusu. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 393.73 kcal | Protein: 10.49 g | Sacharidy: 38.18 g | z toho cukr: 29.59 g | Tuk: 22.45 g | z toho nas. MK: 13.54 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3932-klasicky-cheesecake