Citronový cheesecake s lemon curd

Tento citronový cheesecake s lemon curd je ideálním dezertem pro všechny milovníky svěžích chutí. Spojení jemného tvarohovo-mascarponového krému, máslového sušenkového korpusu a výrazného citronového krému na povrchu vytváří dokonale vyváženou kombinaci sladkého a kyselého. Skvěle se hodí jako slavnostní dezert i jako letní osvěžení.

Ingredience (12 x porce)

Korpus

Náplň

Lemon curd

Postup přípravy

  1. Sušenky rozdrtíme najemno (např. v mixéru) a smícháme s rozpuštěným máslem.
  2. Vzniklou hmotu natlačíme na dno dortové formy (vyložené pečicím papírem) a lehce zvedneme i po okrajích.
  3. Dáme zapéct do předehřáté trouby na 170 °C asi na 8–10 minut. Poté necháme vychladnout.
  4. V míse vyšleháme tvaroh, mascarpone a cukr do hladkého krému.
  5. Přidáme vejce jedno po druhém, vanilku, citronovou kůru, citronovou šťávu a hladkou mouku.
  6. Nalijeme na předpečený korpus a uhladíme.
  7. Pečeme ve vodní lázni (forma obalená alobalem, položená do plechu s horkou vodou) při 150 °C asi 50–60 minut, dokud není střed jen lehce třaslavý.
  8. Po dopečení necháme vychladnout v troubě pootevřené dvířka, poté v lednici ideálně přes noc.
  9. V kastrůlku vyšleháme vejce s cukrem, citronovou šťávou a kůrou.
  10. Za stálého míchání zahříváme na mírném ohni, dokud směs nezhoustne (nesmí vřít).
  11. Odstavíme a vmícháme máslo. Necháme vychladnout.
  12. Na vychlazený cheesecake rozetřeme lemon curd a opět vložíme na chvíli do lednice, aby krém ztuhl.
  13. Pro extra efekt můžeme povrch dozdobit plátky citronu, hoblinkami bílé čokolády nebo snítkou máty. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 432.19 kcal | Protein: 9.85 g | Sacharidy: 34.91 g | z toho cukr: 25.59 g | Tuk: 28.50 g | z toho nas. MK: 18.05 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4562-citronovy-cheesecake-s-lemon-curd