Odlehčený cheesecake

Odlehčený cheesecake je vynikající volbou pro všechny milovníky sladkých pochoutek, kteří se zároveň chtějí držet zdravé stravy. Tato varianta klasického cheesecaku nabízí lahodnou kombinaci křehkého těsta, svěží a krémové náplně bez zbytečného přírůstku kalorií. Díky několika drobným úpravám se podařilo dosáhnout snížení obsahu tuku a cukru, aniž by byl ztracen charakteristický a svůdný cheesecakeový zážitek.

Reklama

Ingredience

Na korpus

Na krém

Na ozdobu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Troubu si předehřejeme na 180 °C. V míse smícháme všechny sypké ingredience (pro jemnější korpus můžete vločky ještě namlít v mixéru se sekacími noži).
2.
Kokosový olej rozpustíme s čekankovým sirupem, opatrně v mikrovlnce nebo ve vodní lázni. Bílek prošleháme. Oboje přilijeme k sypké směsi a důkladně promícháme, aby se celá směs navlhčila.
3.
Kulatou formu vymažeme olejem, dno i boky vyložíme pečicím papírem. Směs rovnoměrně natlačíme na dno formy. Pečeme 10 minut a potom necháme vychladnout.
4.
Na krémovou náplň v mixéru na nízké otáčky prošleháme sýr s jogurtem a vanilkovým extraktem dohladka, podle chuti osladíme. Nakonec zašleháme vajíčka a kukuřičný škrob.
5.
Krém nalijeme na korpus a potom formou několikrát opatrně klepneme o stůl, aby se náplň rozlila dohladka.
6.
Troubu zeslabíme na 150 °C, formu dáme na prostřední mřížku a pod ní hlubší pekáček, kam jsme nalili vroucí vodu. Cheesecake pečeme asi 55 minut, až okraje zpevní a střed se mírně chvěje.
7.
Poté troubu vypneme a cheesecake v ní necháme hodinu dojít. Až vychladne, dáme ho minimálně na 4 hodiny ztuhnout do ledničky. Teprve poté ho opatrně vyjmeme z formy.
8.
Dle fantazie a chutí dozdobíme ovocem a můžeme podávat. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 29.5.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
1 hod 5 min vaření
1 hod 45 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 24 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
274.51 kcal
Protein
11.20 g
Sacharidy
z toho cukr
14.82 g
3.80 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.51 g
8.58 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama