Cheesecake z řeckého jogurtu

Trošku jiný cheesecake, kde je sýr nahrazen řeckým jogurtem. Řecký jogurt je méně tučný a obsahuje více bílkovin. Aby se cheesecake povedl, je důležité použít řecký jogurt, který je hustší než klasický. Pozor si dejte rovněž na "jogurt řeckého typu".

Pokud chcete cheesecake méně kalorický, použijte odtučněný jogurt a méně cukru.

Před přípravou nechte jogurt alespoň hodinu při pokojové teplotě. Bude se tak s ním lépe pracovat.

Ingredience

    • nebo

Na korpus

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Troubu předehřejte na 180°C.
2.
V kuchyňském robotu nasekejte máslové sušenky a smíchejte s rozpuštěným máslem. Dno a strany formy vymažte máslem, nasypte směs a pořádně umačkejte. Pokud nemáte možnost použít kuchyňský robot, můžete sušenky rozválet válečkem v igelitovém sáčku.
3.
Dejte péct do trouby na 10 minut, poté snižte teplotu trouby na 150°C.
4.
Do hnětače dejte řecký jogurt a med. Nechte přibližně dvě minuty dobře promíchat.
5.
Přidejte žloutky a nechte promíchat. Poté přidejte šťávu z citronu, vanilkové aroma, špetku soli. Až bude směs dobře promíchaná, přidávejte po jednom vejce. Pokaždé nechte dobře promíchat.
6.
Směs nalijte na vychladlý korpus a dejte péct do trouby na 1 a 1/2 hodiny.
7.
Vyndejte z trouby a nechte 10 minut zchladnout.
8.
Poté uvolněte okraje dortu ostrým nožem a odstraňte boční stranu formy, ale ještě nesundávejte z podkladu. Nechte další 2 hodiny chladnout při pokojové teplotě.
9.
Nakonec dejte do lednice zchladnout minimálně na 4 hodiny. Podávejte ozdobené pekanovými ořechy a medem.

Od: BunTom, 27.11.2018

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 2 hod
Počet porcí: 12 porcí
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 26 Kč za porci
Kategorie: dezert

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
302.39 kcal
Protein
11.56 g
Sacharidy
z toho cukr
30.02 g
23.71 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.12 g
8.66 g

Detailní rozpis podle ingrediencí