Cheesecake z řeckého jogurtu

Trošku jiný cheesecake, kde je sýr nahrazen řeckým jogurtem. Řecký jogurt je méně tučný a obsahuje více bílkovin. Aby se cheesecake povedl, je důležité použít řecký jogurt, který je hustší než klasický. Pozor si dejte rovněž na "jogurt řeckého typu".

Pokud chcete cheesecake méně kalorický, použijte odtučněný jogurt a méně cukru.

Před přípravou nechte jogurt alespoň hodinu při pokojové teplotě. Bude se tak s ním lépe pracovat.

Ingredience (12 x porce)

Na korpus

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180°C.
  2. V kuchyňském robotu nasekejte máslové sušenky a smíchejte s rozpuštěným máslem. Dno a strany formy vymažte máslem, nasypte směs a pořádně umačkejte. Pokud nemáte možnost použít kuchyňský robot, můžete sušenky rozválet válečkem v igelitovém sáčku.
  3. Dejte péct do trouby na 10 minut, poté snižte teplotu trouby na 150°C.
  4. Do hnětače dejte řecký jogurt a med. Nechte přibližně dvě minuty dobře promíchat.
  5. Přidejte žloutky a nechte promíchat. Poté přidejte šťávu z citronu, vanilkové aroma, špetku soli. Až bude směs dobře promíchaná, přidávejte po jednom vejce. Pokaždé nechte dobře promíchat.
  6. Směs nalijte na vychladlý korpus a dejte péct do trouby na 1 a 1/2 hodiny.
  7. Vyndejte z trouby a nechte 10 minut zchladnout.
  8. Poté uvolněte okraje dortu ostrým nožem a odstraňte boční stranu formy, ale ještě nesundávejte z podkladu. Nechte další 2 hodiny chladnout při pokojové teplotě.
  9. Nakonec dejte do lednice zchladnout minimálně na 4 hodiny. Podávejte ozdobené pekanovými ořechy a medem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 301.22 kcal | Protein: 12.88 g | Sacharidy: 29.80 g | z toho cukr: 23.57 g | Tuk: 14.94 g | z toho nas. MK: 7.89 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1189-cheesecake-z-reckeho-jogurtu