Panna cotta z řeckého jogurtu

Panna cotta je původem italský dezert. V češtině znamená vařená smetana. Je to v podstatě pouze svařená smetana s cukrem a želatinou. Vzniklý krém se vlije do formiček a nechá ztuhnout.

V tomto receptu je smetana nahrazena řeckým jogurtem. Obsahuje tedy méně tuku a více bílkovin, zároveň také dobře chutná.

Džus můžete zvolit podle své chuti, osobně mám odzkoušený hruškový a ananasový.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Smíchejte džus a želatinu podle návodu. Pokud máte klasickou práškovou želatinu, rozmíchejte ji v malém množství vody a zahřejte, dokud se nerozpustí. Voda se nesmí vařit, nebo želatina neztuhne. Poté ji nalijte do džusu a promíchejte.
2.
Přilijte džus do řeckého jogurtu a promíchejte. Nalijte do formiček na puding nebo muffiny, které vymažete troškou oleje.
3.
Před podáváním nechte nejméně 4 hodiny ztuhnout.

Od: BunTom, 8.1.2018

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 4 hod 30 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, italská, jogurt/mléko, bezlepkové
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
98.57 kcal
Protein
8.73 g
Sacharidy
z toho cukr
7.27 g
7.28 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.83 g
1.84 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama