Panna cotta z řeckého jogurtu

Panna cotta je původem italský dezert. V češtině znamená vařená smetana. Je to v podstatě pouze svařená smetana s cukrem a želatinou. Vzniklý krém se vlije do formiček a nechá ztuhnout.

V tomto receptu je smetana nahrazena řeckým jogurtem. Obsahuje tedy méně tuku a více bílkovin, zároveň také dobře chutná.

Džus můžete zvolit podle své chuti, osobně mám odzkoušený hruškový a ananasový.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Smíchejte džus a želatinu podle návodu. Pokud máte klasickou práškovou želatinu, rozmíchejte ji v malém množství vody a zahřejte, dokud se nerozpustí. Voda se nesmí vařit, nebo želatina neztuhne. Poté ji nalijte do džusu a promíchejte.
2.
Přilijte džus do řeckého jogurtu a promíchejte. Nalijte do formiček na puding nebo muffiny, které vymažete troškou oleje.
3.
Před podáváním nechte nejméně 4 hodiny ztuhnout.

Od: BunTom, 8.1.2018

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 4 hod 30 min
Počet porcí: 6 porcí
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 12 Kč za porci
Kategorie: dezert

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
100.02 kcal
Protein
8.27 g
Sacharidy
z toho cukr
7.59 g
7.59 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.06 g
2.68 g

Detailní rozpis podle ingrediencí