Panna cotta z řeckého jogurtu

Zdravější varianta klasického dezertu. Obsahuje hodně bílkovin a minimální množství tuku.

Panna cotta je původem italský dezert. V češtině znamená vařená smetana. Je to v podstatě pouze svařená smetana s cukrem a želatinou. Vzniklý krém se vlije do formiček a nechá ztuhnout.

V tomto receptu je smetana nahrazena řeckým jogurtem. Obsahuje tedy méně tuku a více bílkovin, zároveň také dobře chutná.

Džus můžete zvolit podle své chuti, osobně mám odzkoušený hruškový a ananasový.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Smíchejte džus a želatinu podle návodu. Pokud máte klasickou práškovou želatinu, rozmíchejte ji v malém množství vody a zahřejte, dokud se nerozpustí. Voda se nesmí vařit, nebo želatina neztuhne. Poté ji nalijte do džusu a promíchejte.
  2. Přilijte džus do řeckého jogurtu a promíchejte. Nalijte do formiček na puding nebo muffiny, které vymažete troškou oleje.
  3. Před podáváním nechte nejméně 4 hodiny ztuhnout.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 100.02 kcal | Protein: 8.27 g | Sacharidy: 7.59 g | z toho cukr: 7.59 g | Tuk: 4.06 g | z toho nas. MK: 2.68 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/607-panna-cotta-z-reckeho-jogurtu