Jahodový dort s tvarohem a želé

Reklama

Ingredience

Korpus:

Krém:

Želé:

Na ozdobení

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vejce, mouku s kypřidlem a hrubě rozmačkané čerstvé jahody (nebo rozmražené). Dobře promícháme a těsto rozetřeme do dortové formy (22cm). Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Hotový korpus necháme vychladit, pak ho prokrojíme a naplníme tvarohovým krémem.
2.
Krém: máslo utřeme s cukry, pak přidáme tvaroh a vymícháme hladký krém.
3.
Želé: jahody hrubě rozmačkáme a dáme do kastrolku s 0,5 dl vody, osladíme dle chuti, přivedeme k varu, vmícháme pudink rozmíchaný v 0,5 dl vody a povaříme. Horké nalijeme na korpus, rozetřeme a necháme vychladit a proležet v chladu nejlépe 24 hodin.
4.
Před podáváním můžeme dozdobit šlehačkou a jahodami - není nutné. Dort nepodáváme studený, necháme ho alespoň hodinu ohřát při pokojové teplotě.

Od: recepty73, 20.8.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
308.26 kcal
Protein
5.54 g
Sacharidy
z toho cukr
36.22 g
22.94 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.55 g
9.42 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama