Jahodový dort s tvarohem a želé
Reklama
Postup přípravy
1.
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vejce, mouku s kypřidlem a hrubě rozmačkané čerstvé jahody (nebo rozmražené). Dobře promícháme a těsto rozetřeme do dortové formy (22cm). Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Hotový korpus necháme vychladit, pak ho prokrojíme a naplníme tvarohovým krémem.
2.
Krém: máslo utřeme s cukry, pak přidáme tvaroh a vymícháme hladký krém.
3.
Želé: jahody hrubě rozmačkáme a dáme do kastrolku s 0,5 dl vody, osladíme dle chuti, přivedeme k varu, vmícháme pudink rozmíchaný v 0,5 dl vody a povaříme. Horké nalijeme na korpus, rozetřeme a necháme vychladit a proležet v chladu nejlépe 24 hodin.
4.
Před podáváním můžeme dozdobit šlehačkou a jahodami - není nutné. Dort nepodáváme studený, necháme ho alespoň hodinu ohřát při pokojové teplotě.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
308.26 kcal |
Protein |
5.54 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
36.22 g
22.94 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.55 g
9.42 g
|
Reklama
Reklama