Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vejce, mouku s kypřidlem a hrubě rozmačkané čerstvé jahody (nebo rozmražené). Dobře promícháme a těsto rozetřeme do dortové formy (22cm). Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Hotový korpus necháme vychladit, pak ho prokrojíme a naplníme tvarohovým krémem.
Krém: máslo utřeme s cukry, pak přidáme tvaroh a vymícháme hladký krém.
Želé: jahody hrubě rozmačkáme a dáme do kastrolku s 0,5 dl vody, osladíme dle chuti, přivedeme k varu, vmícháme pudink rozmíchaný v 0,5 dl vody a povaříme. Horké nalijeme na korpus, rozetřeme a necháme vychladit a proležet v chladu nejlépe 24 hodin.
Před podáváním můžeme dozdobit šlehačkou a jahodami - není nutné. Dort nepodáváme studený, necháme ho alespoň hodinu ohřát při pokojové teplotě.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 308.26 kcal |
Protein: 5.54 g |
Sacharidy: 36.22 g |
z toho cukr: 22.94 g |
Tuk: 15.55 g |
z toho nas. MK: 9.42 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4606-jahodovy-dort-s-tvarohem-a-zele