Jednoduchý jahodový dort s marmeládovým želé

Zadání k dortu nebylo snadné. Nesmělo v něm být mléko ani máslo. Jak si ale poradit s krémem, když většina je z másla? Pomohlo výborné marmeládové želé. Dort byl hotový za chvíli.

Ingredience

Želé

Náplň

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do sněhu.
2.
V robotu ušleháme vejce s cukrem, pak opatrně vmícháme mouku s práškem do pečiva.
3.
Do hotového těsta vařechou zamícháme sníh z bílků.
4.
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a nalijeme těsto. Dáme péct na 180 stupňů na 30 minut. Je to malý dort, forma průměr 20 cm.
5.
Hotový necháme vychladnout a rozřízneme na polovinu. Nakrájíme si očištěné jahody. Polovina přijde dovnitř, polovina nahoru.
6.
Marmeládu mixérem smícháme s vodou. Do studené směsi zamícháme puding a vanilkový cukr. Podle kyselosti marmelády můžeme ještě osladit.
7.
Směs za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí asi 2 minuty.
8.
Necháme trochu zchladnout. Dort vrátíme do dortové formy. Na polovinu dáme nakrájené jahody a zalijeme želatinou. Přiklopíme druhou polovinou dortu. Znovu dáme jahody a znovu zalijeme želatinou. Lijeme až do okrajů formy.
9.
Nahoře uhladíme a dáme do lednice do druhého dne. Teprve druhý den otevíráme dortovou formu.

Od: Iva V, 13.7.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 20 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Kategorie: dezert, česká, ovoce, Valentýn, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
176.66 kcal
Protein
3.06 g
Sacharidy
z toho cukr
38.08 g
24.26 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.34 g
0.34 g

Detailní rozpis podle ingrediencí