Jahodový koláč s mandlemi

Sezóna jahod je v plném proudu, pojďme si tedy upéct tento vynikající koláč, na který od vás bude chtít každý recept.

Reklama

Ingredience

Drobenka

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Drobenku si připravíme na samotném začátku z ingrediencí uvedených v receptu. Poté se vrhneme na těsto.
2.
Vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Dále zašleháme olej a bílý jogurt.
3.
Nakonec přidáme mouku s kypřícím práškem a prošleháme. Pokud se nám bude zdát těsto hutné, přidáme trošku mléka. Já přidala tak asi půl deci.
4.
Koláčovou formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme těsto. Navrch poklademe pokrájené jahody, zasypeme drobenkou a plátky mandlí. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů asi 30 minut. Hodně záleží na troubě, doporučím koláč po cca 20 minutách zkontrolovat špejlí.
5.
Koláč necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat ke kávičce. Je neskutečně nadýchaný a vláčný.

Od: Šárka75, 30.5.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
230.19 kcal
Protein
3.50 g
Sacharidy
z toho cukr
32.15 g
21.03 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.90 g
2.35 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama