Jahodový koláč s mandlemi
Sezóna jahod je v plném proudu, pojďme si tedy upéct tento vynikající koláč, na který od vás bude chtít každý recept.
Reklama
Postup přípravy
1.
Drobenku si připravíme na samotném začátku z ingrediencí uvedených v receptu. Poté se vrhneme na těsto.
2.
Vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Dále zašleháme olej a bílý jogurt.
3.
Nakonec přidáme mouku s kypřícím práškem a prošleháme. Pokud se nám bude zdát těsto hutné, přidáme trošku mléka. Já přidala tak asi půl deci.
4.
Koláčovou formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme těsto. Navrch poklademe pokrájené jahody, zasypeme drobenkou a plátky mandlí. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů asi 30 minut. Hodně záleží na troubě, doporučím koláč po cca 20 minutách zkontrolovat špejlí.
5.
Koláč necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat ke kávičce. Je neskutečně nadýchaný a vláčný.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
230.19 kcal |
Protein |
3.50 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
32.15 g
21.03 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.90 g
2.35 g
|
Reklama
Reklama