Kynutý jahodový koláč

Něco sladkého ke kávičce nebo k snídani se vždycky hodí. Co třeba kynutý koláč s ovocem?

Reklama

Ingredience

na koláč

na drobenku

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Z trošky vlažného oslazeného mléka, lžíce mouky a rozdrobeného droždí necháme na teplém místě vzejít kvásek.
2.
Mouku prosejeme se solí. Přidáme kvásek, žloutky, cukr, vanilkový cukr, zbytek mléka a rozpuštěné máslo. Těsto nejprve zpracujeme vařečkou a až se nám spojí, přendáme ho na pomoučněný vál. Zpracujeme vláčné, pružné těsto, které se nesmí lepit.
3.
Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto vyválíme a pomocí válečku si ho přeneseme na plech. Koláč poklademe kousky jahod a zasypeme drobenkou, kterou jsme si připravili z hrubé mouky, změklého másla a moučkového cukru.
4.
Koláč necháme 20 minut odpočinout.
5.
Poté ho pečeme 20 - 30 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Koláč po upečení necháme vychladnout a můžeme nakrájet.

Od: Šárka75, 5.3.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
1 hod 20 min celkem
Množství: 24 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
239.96 kcal
Protein
3.96 g
Sacharidy
z toho cukr
37.90 g
16.40 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.72 g
4.55 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama