Kynutý jahodový koláč

Něco sladkého ke kávičce nebo k snídani se vždycky hodí. Co třeba kynutý koláč s ovocem?

Ingredience (24 x porce)

na koláč

na drobenku

Postup přípravy

  1. Z trošky vlažného oslazeného mléka, lžíce mouky a rozdrobeného droždí necháme na teplém místě vzejít kvásek.
  2. Mouku prosejeme se solí. Přidáme kvásek, žloutky, cukr, vanilkový cukr, zbytek mléka a rozpuštěné máslo. Těsto nejprve zpracujeme vařečkou a až se nám spojí, přendáme ho na pomoučněný vál. Zpracujeme vláčné, pružné těsto, které se nesmí lepit.
  3. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto vyválíme a pomocí válečku si ho přeneseme na plech. Koláč poklademe kousky jahod a zasypeme drobenkou, kterou jsme si připravili z hrubé mouky, změklého másla a moučkového cukru.
  4. Koláč necháme 20 minut odpočinout.
  5. Poté ho pečeme 20 - 30 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Koláč po upečení necháme vychladnout a můžeme nakrájet.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 239.96 kcal | Protein: 3.96 g | Sacharidy: 37.90 g | z toho cukr: 16.40 g | Tuk: 7.72 g | z toho nas. MK: 4.55 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2472-kynuty-jahodovy-kolac