Kynutý tvarohový koláč
- Přidat foto
-
Reklama
Tento kynutý tvarohový koláč s jahodami je skvělou volbou pro všechny milovníky sladkého pečení. Jeho příprava je snadná a zvládne ji opravdu každý, i když nejste zvyklí na kynuté těsto. Využitím hotového těsta z pytlíku ušetříte čas, a přitom získáte vynikající výsledek. Krémová tvarohová náplň v kombinaci s čerstvými jahodami a křupavou drobenkou tvoří dokonalou harmonii chutí. Tento koláč je ideální pro rodinné oslavy, sváteční stoly nebo jako sladký dezert k odpolední kávě. Určitě si ho zamilujete!
Reklama
Ingredience
Na těsto
Na náplň
Na ozdobu
Na drobenku
Postup přípravy
1.
Připravíme si kynuté těsto podle návodu na obalu (s přidáním vejce, vody a oleje).
2.
Necháme těsto vykynout (dle pokynů na obalu).
3.
V míse smícháme tvarohy, vanilkové pudinky, žloutky a vanilkové cukry. Důkladně promícháme, až vznikne hladká tvarohová směs.
4.
Po vykynutí vyndáme těsto a rozprostřeme ho na pečicí papír.
5.
Pečeme v předehřáté troubě po dobu, kterou potřebujeme k přípravě tvarohové náplně.
6.
Jakmile máme krém připravený, vyndáme z trouby těsto a rovnoměrně na něj naneseme tvarohovou náplň.
7.
Vrátíme koláč do trouby a zatím připravíme jahody (očistíme a nakrájíme na plátky).
8.
Po upečení tvarohové vrstvy vyndáme koláč z trouby a poklademe ho jahodami.
9.
V míse smícháme máslo, cukr a mouku a vypracujeme drobenku.
10.
Posypeme koláč drobenkou a vrátíme ho do trouby ještě na pár minut.
11.
Po upečení necháme vychladnout a můžeme podávat. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
1 hod 20 min příprava 40 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 23 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
603.81 kcal |
Protein |
18.75 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
78.67 g
37.06 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
24.49 g
12.21 g
|
Reklama
Reklama