Jahodový koláč s drobenkou

Jahodový koláč s drobenkou je nadýchaný a zachutná snad každému. Není příliš sladký, proto v případě, že máte raději sladší koláče, přidejte více cukru. Také je možné koláč na závěr pocukrovat moučkovým cukrem. My ho máme raději méně sladký s více jahodami, které koláč dochutí a osladí dostatečně. Místo jahod je možné využít i jiné náplně (borůvky, rebarboru atd.). Vyzkoušejte jednoduchý recept na jahodový koláč s drobenkou, uvidíte, že na stole nevydrží ani jeden den.

Ingredience

Drobenka

Těsto

Náplň

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravíme těsto a to tak, že smícháme polohrubou mouku, moučkový cukr, kypřící prášek a vanilkový cukr. Vše promícháme a přidáme droždí a vlažné mléko, žloutek a olej.
2.
Vše promícháme do hladkého těsta a vylejeme na vymazaný plech máslem a vysypaný strouhankou.
3.
Na těsto naskládáme osušené jahody. My je krájíme na kousky a posypete drobenkou.
4.
Drobenku si připravíte tak, že všechny ingredience promícháte tak, až vám vznikne „drobenka“.
5.
Pečeme v troubě na 180 °C cca 30 – 40 min. Okraje koláče budou krásně do zlatova vybarvené.
6.
Koláč nechte vystydnout a krájejte a podávejte, až když vychladne, za tepla se vám bude drolit a neudrží tvar. Dobrou chuť!

Od: Marie, 13.3.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
40 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 21 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, česká, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
516.24 kcal
Protein
6.89 g
Sacharidy
z toho cukr
82.07 g
46.60 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
17.53 g
6.63 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.