Jahodový koláč s drobenkou

Jahodový koláč s drobenkou je nadýchaný a zachutná snad každému. Není příliš sladký, proto v případě, že máte raději sladší koláče, přidejte více cukru. Také je možné koláč na závěr pocukrovat moučkovým cukrem. My ho máme raději méně sladký s více jahodami, které koláč dochutí a osladí dostatečně. Místo jahod je možné využít i jiné náplně (borůvky, rebarboru atd.). Vyzkoušejte jednoduchý recept na jahodový koláč s drobenkou, uvidíte, že na stole nevydrží ani jeden den.

Ingredience (12 x porce)

Drobenka

Těsto

Náplň

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme těsto a to tak, že smícháme polohrubou mouku, moučkový cukr, kypřící prášek a vanilkový cukr. Vše promícháme a přidáme droždí a vlažné mléko, žloutek a olej.
  2. Vše promícháme do hladkého těsta a vylejeme na vymazaný plech máslem a vysypaný strouhankou.
  3. Na těsto naskládáme osušené jahody. My je krájíme na kousky a posypete drobenkou.
  4. Drobenku si připravíte tak, že všechny ingredience promícháte tak, až vám vznikne „drobenka“.
  5. Pečeme v troubě na 180 °C cca 30 – 40 min. Okraje koláče budou krásně do zlatova vybarvené.
  6. Koláč nechte vystydnout a krájejte a podávejte, až když vychladne, za tepla se vám bude drolit a neudrží tvar. Dobrou chuť!

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 516.24 kcal | Protein: 6.89 g | Sacharidy: 82.07 g | z toho cukr: 46.60 g | Tuk: 17.53 g | z toho nas. MK: 6.63 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2486-jahodovy-kolac-s-drobenkou