Jahodový koláč s drobenkou je nadýchaný a zachutná snad každému. Není příliš sladký, proto v případě, že máte raději sladší koláče, přidejte více cukru. Také je možné koláč na závěr pocukrovat moučkovým cukrem. My ho máme raději méně sladký s více jahodami, které koláč dochutí a osladí dostatečně. Místo jahod je možné využít i jiné náplně (borůvky, rebarboru atd.). Vyzkoušejte jednoduchý recept na jahodový koláč s drobenkou, uvidíte, že na stole nevydrží ani jeden den.
Ingredience (12 x porce)
Drobenka
Těsto
Náplň
Postup přípravy
Nejprve si připravíme těsto a to tak, že smícháme polohrubou mouku, moučkový cukr, kypřící prášek a vanilkový cukr. Vše promícháme a přidáme droždí a vlažné mléko, žloutek a olej.
Vše promícháme do hladkého těsta a vylejeme na vymazaný plech máslem a vysypaný strouhankou.
Na těsto naskládáme osušené jahody. My je krájíme na kousky a posypete drobenkou.
Drobenku si připravíte tak, že všechny ingredience promícháte tak, až vám vznikne „drobenka“.
Pečeme v troubě na 180 °C cca 30 – 40 min. Okraje koláče budou krásně do zlatova vybarvené.
Koláč nechte vystydnout a krájejte a podávejte, až když vychladne, za tepla se vám bude drolit a neudrží tvar. Dobrou chuť!
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 516.24 kcal |
Protein: 6.89 g |
Sacharidy: 82.07 g |
z toho cukr: 46.60 g |
Tuk: 17.53 g |
z toho nas. MK: 6.63 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2486-jahodovy-kolac-s-drobenkou