Jahodový koláč s mandlemi

Sezóna jahod je v plném proudu, pojďme si tedy upéct tento vynikající koláč, na který od vás bude chtít každý recept.

Ingredience (12 x porce)

Drobenka

Postup přípravy

  1. Drobenku si připravíme na samotném začátku z ingrediencí uvedených v receptu. Poté se vrhneme na těsto.
  2. Vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Dále zašleháme olej a bílý jogurt.
  3. Nakonec přidáme mouku s kypřícím práškem a prošleháme. Pokud se nám bude zdát těsto hutné, přidáme trošku mléka. Já přidala tak asi půl deci.
  4. Koláčovou formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme těsto. Navrch poklademe pokrájené jahody, zasypeme drobenkou a plátky mandlí. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů asi 30 minut. Hodně záleží na troubě, doporučím koláč po cca 20 minutách zkontrolovat špejlí.
  5. Koláč necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat ke kávičce. Je neskutečně nadýchaný a vláčný.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 230.19 kcal | Protein: 3.50 g | Sacharidy: 32.15 g | z toho cukr: 21.03 g | Tuk: 9.90 g | z toho nas. MK: 2.35 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4545-jahodovy-kolac-s-mandlemi