Sezóna jahod je v plném proudu, pojďme si tedy upéct tento vynikající koláč, na který od vás bude chtít každý recept.
Ingredience (12 x porce)
Drobenka
Postup přípravy
Drobenku si připravíme na samotném začátku z ingrediencí uvedených v receptu. Poté se vrhneme na těsto.
Vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Dále zašleháme olej a bílý jogurt.
Nakonec přidáme mouku s kypřícím práškem a prošleháme. Pokud se nám bude zdát těsto hutné, přidáme trošku mléka. Já přidala tak asi půl deci.
Koláčovou formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme těsto. Navrch poklademe pokrájené jahody, zasypeme drobenkou a plátky mandlí. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů asi 30 minut. Hodně záleží na troubě, doporučím koláč po cca 20 minutách zkontrolovat špejlí.
Koláč necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat ke kávičce. Je neskutečně nadýchaný a vláčný.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 230.19 kcal |
Protein: 3.50 g |
Sacharidy: 32.15 g |
z toho cukr: 21.03 g |
Tuk: 9.90 g |
z toho nas. MK: 2.35 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4545-jahodovy-kolac-s-mandlemi