Švestkový koláč s mandlemi

Tento lahodný koláč je oslavou sladkých a šťavnatých švestek, které se snoubí s křupavou drobenkou a bohatým aroma mandlí. Je to dokonalá kombinace chutí a textur, která okouzlí každého milovníka sladkých pochoutek.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Plech vymažeme máslem a dno vyložíme pečicím papírem.
2.
Dobře vychlazené nakrájené máslo, cukr a mleté mandle dáme do robotu a vytvoříme drobenku. Polovinu drobenky odložíme.
3.
K ostatní drobence přidáme 140 g mouky a kúru z citronu a zpracujeme na hladké těsto.
4.
Těsto dáme do plechu a rukama vtiskneme na dno i lehce do boku. Pečeme 15-20 minut dozlatova, pak necháme 10 minut chladnout.
5.
Z odložené drobenky odsypeme pár lžic a přidáme k ní vajíčka, 25 g mouky, skořici a prášek do pečiva a vymícháme do měkkého těsta. To přendáme na koláč, navrch naskládáme polovinu pokrájených švestek, ty ještě pocukrujeme a poprášíme skořicí.
6.
Pečeme 10 minut a pak přidáme druhou polovinu švestek, opět pocukrujeme a pečeme dalších 10 minut. Pak švestky posypeme zbylou drobenkou a mandlovými lupínky a ještě 20 minut dopečeme dozlatova.
7.
Necháme zchladnout, poté nakrájíme a podáváme. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 17.7.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
1 hod vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
277.03 kcal
Protein
5.12 g
Sacharidy
z toho cukr
19.28 g
12.16 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
20.09 g
7.34 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama