Kynuté švestkové koláče
Oblíbené koláče se švestkami, které se u nás chystají na rodinné oslavy. Připravíte 20 velkých koláčů nebo přes 40 malých koláčů. S malými koláči je práce více, ale námaha se vyplatí. Jsou chutnější.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Nejprve si připravíme kvásek. Kvasnice rozdrobíme do vlažného mléka, promícháme s cukrem a moukou. Necháme vykynout.
                2.
                    Mezitím začneme v robotu promíchávat mouku se špetkou soli. Přidáme kvásek, změklé máslo a ostatní ingredience na těsto. Necháme důkladně propracovat (15 min). Těsto se bude v robotu odlepovat od stran a na dotek nebude lepit. Pokud lepí, přisypejte mouku. Záleží na velikosti vajec a kvalitě másla. Těsto bude hebké, nelepivé a po stisknutí rukou ucítíte vzduchové bubliny.
                3.
                    Vypracované těsto nechejte vykynout, minimálně 1 hodinu.
                4.
                    Rozválejte na tenkou placku, max 0,5 cm silnou. Vykrajujte koláčky skleničkou. Nechte pod utěrkou chvíli vykynout a smíchejte posypku.
                5.
                    Ingredience promíchejte a promačkejte rukou.
                6.
                    Na každý koláček dejte do středu lžičku povidel a kompotovanou švestku. Posypte posypkou.
                7.
                    Skládejte na plech s pečícím papírem, množství je asi na 3 velké plechy.
                8.
                    Pečte na 180 °C do zezlátnutí okrajů (cca 30 až 40 minut).
                9.
                    Cukrujte až před podáváním.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 291.32 kcal | 
| Protein | 5.44 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 46.43 g 16.77 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 8.51 g 4.99 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

