Kynuté švestkové koláče

Oblíbené koláče se švestkami, které se u nás chystají na rodinné oslavy. Připravíte 20 velkých koláčů nebo přes 40 malých koláčů. S malými koláči je práce více, ale námaha se vyplatí. Jsou chutnější.

Reklama

Ingredience

kvásek

těsto

posypka

nahoru

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravíme kvásek. Kvasnice rozdrobíme do vlažného mléka, promícháme s cukrem a moukou. Necháme vykynout.
2.
Mezitím začneme v robotu promíchávat mouku se špetkou soli. Přidáme kvásek, změklé máslo a ostatní ingredience na těsto. Necháme důkladně propracovat (15 min). Těsto se bude v robotu odlepovat od stran a na dotek nebude lepit. Pokud lepí, přisypejte mouku. Záleží na velikosti vajec a kvalitě másla. Těsto bude hebké, nelepivé a po stisknutí rukou ucítíte vzduchové bubliny.
3.
Vypracované těsto nechejte vykynout, minimálně 1 hodinu.
4.
Rozválejte na tenkou placku, max 0,5 cm silnou. Vykrajujte koláčky skleničkou. Nechte pod utěrkou chvíli vykynout a smíchejte posypku.
5.
Ingredience promíchejte a promačkejte rukou.
6.
Na každý koláček dejte do středu lžičku povidel a kompotovanou švestku. Posypte posypkou.
7.
Skládejte na plech s pečícím papírem, množství je asi na 3 velké plechy.
8.
Pečte na 180 °C do zezlátnutí okrajů (cca 30 až 40 minut).
9.
Cukrujte až před podáváním.

Od: Ráďa 78, 12.5.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 50 min příprava
40 min vaření
3 hod celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
290.62 kcal
Protein
5.55 g
Sacharidy
z toho cukr
46.19 g
16.78 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.53 g
4.99 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama