Švestkový koláč s drobenkou

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve vytvoříme kvásek. Ve vlažném mléce rozdrobíme droždí a necháme kynout. Ve velké míse smícháme polohrubou mouku, cukr (asi polovinu), vejce, sůl a lžíci teplého másla.
2.
Ve velké míse smícháme polohrubou mouku, cukr (asi polovinu), vejce, sůl a lžíci teplého másla.
3.
Přidáme vzešlý kvásek a uhněteme těsto. Poté ho zakryjeme utěrkou a necháme ještě hodinu kynout.
4.
Během volného času si vytvoříme drobenku. Hrubou mouku smícháme se zbylým cukrem a se zbytkem másla. Z těchto surovin uhněteme drobenku a uložíme ji do lednice.
5.
Troubu předehřejeme a těsto přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.
6.
Na koláč naskládáme půlky švestek a posypeme je trochou cukru. Na konec vše zasypeme drobenkou.
7.
Pečeme dozlatova asi 30-40 minut.

Od: Barbora, 28.8.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Barbora
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
366.87 kcal
Protein
8.35 g
Sacharidy
z toho cukr
56.21 g
15.47 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.93 g
6.85 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama