Švestkový koláč s drobenkou
Reklama
Postup přípravy
1.
Nejprve vytvoříme kvásek. Ve vlažném mléce rozdrobíme droždí a necháme kynout. Ve velké míse smícháme polohrubou mouku, cukr (asi polovinu), vejce, sůl a lžíci teplého másla.
2.
Ve velké míse smícháme polohrubou mouku, cukr (asi polovinu), vejce, sůl a lžíci teplého másla.
3.
Přidáme vzešlý kvásek a uhněteme těsto. Poté ho zakryjeme utěrkou a necháme ještě hodinu kynout.
4.
Během volného času si vytvoříme drobenku. Hrubou mouku smícháme se zbylým cukrem a se zbytkem másla. Z těchto surovin uhněteme drobenku a uložíme ji do lednice.
5.
Troubu předehřejeme a těsto přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.
6.
Na koláč naskládáme půlky švestek a posypeme je trochou cukru. Na konec vše zasypeme drobenkou.
7.
Pečeme dozlatova asi 30-40 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
374.37 kcal |
Protein |
7.22 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
58.76 g
15.39 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
11.71 g
6.83 g
|
Reklama
Reklama