Švestkový koláč s drobenkou

Ingredience (12 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve vytvoříme kvásek. Ve vlažném mléce rozdrobíme droždí a necháme kynout. Ve velké míse smícháme polohrubou mouku, cukr (asi polovinu), vejce, sůl a lžíci teplého másla.
  2. Ve velké míse smícháme polohrubou mouku, cukr (asi polovinu), vejce, sůl a lžíci teplého másla.
  3. Přidáme vzešlý kvásek a uhněteme těsto. Poté ho zakryjeme utěrkou a necháme ještě hodinu kynout.
  4. Během volného času si vytvoříme drobenku. Hrubou mouku smícháme se zbylým cukrem a se zbytkem másla. Z těchto surovin uhněteme drobenku a uložíme ji do lednice.
  5. Troubu předehřejeme a těsto přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Na koláč naskládáme půlky švestek a posypeme je trochou cukru. Na konec vše zasypeme drobenkou.
  7. Pečeme dozlatova asi 30-40 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 366.87 kcal | Protein: 8.35 g | Sacharidy: 56.21 g | z toho cukr: 15.47 g | Tuk: 11.93 g | z toho nas. MK: 6.85 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2755-svestkovy-kolac-s-drobenkou