Hruškový koláč s pekanovými ořechy, javorovým sirupem a drobenkou
Tento hruškový koláč kombinuje sladké šťavnaté hrušky s křupavými pekanovými ořechy a voňavým javorovým sirupem. Drobenka dodává koláči krásně křupavou texturu. Skvělý k odpolední kávě nebo jako dezert po večeři!
Reklama
Postup přípravy
1.
V míse smícháme mouku, cukr a špetku soli. Přidáme máslo a prsty zapracujeme, až vznikne drobenka. Přidáme vejce a studenou vodu a rychle vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do lednice.
2.
Připravíme náplň – hrušky smícháme s citronovou šťávou, skořicí, javorovým sirupem a nasekanými pekanovými ořechy.
3.
Připravíme drobenku – máslo, cukr a mouku promneme prsty, přidáme ořechy a promícháme.
4.
Těsto rozválíme na velikost formy, přeneseme do vymazané formy a lehce přitlačíme ke krajům. Dno propícháme vidličkou.
5.
Na těsto rovnoměrně rozložíme hrušky s ořechy a javorovým sirupem.
6.
Posypeme celý koláč připravenou drobenkou.
7.
V předehřáté troubě na 180 °C pečeme asi 40–45 minut, dokud není koláč zlatavý a voňavý.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
479.06 kcal |
Protein |
6.44 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
58.90 g
26.01 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
23.51 g
10.51 g
|
Reklama
Reklama