Hruškový koláč s pekanovými ořechy, javorovým sirupem a drobenkou

Tento hruškový koláč kombinuje sladké šťavnaté hrušky s křupavými pekanovými ořechy a voňavým javorovým sirupem. Drobenka dodává koláči krásně křupavou texturu. Skvělý k odpolední kávě nebo jako dezert po večeři!

Reklama

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Na drobenku

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
V míse smícháme mouku, cukr a špetku soli. Přidáme máslo a prsty zapracujeme, až vznikne drobenka. Přidáme vejce a studenou vodu a rychle vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do lednice.
2.
Připravíme náplň – hrušky smícháme s citronovou šťávou, skořicí, javorovým sirupem a nasekanými pekanovými ořechy.
3.
Připravíme drobenku – máslo, cukr a mouku promneme prsty, přidáme ořechy a promícháme.
4.
Těsto rozválíme na velikost formy, přeneseme do vymazané formy a lehce přitlačíme ke krajům. Dno propícháme vidličkou.
5.
Na těsto rovnoměrně rozložíme hrušky s ořechy a javorovým sirupem.
6.
Posypeme celý koláč připravenou drobenkou.
7.
V předehřáté troubě na 180 °C pečeme asi 40–45 minut, dokud není koláč zlatavý a voňavý. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 7.5.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
479.06 kcal
Protein
6.44 g
Sacharidy
z toho cukr
58.90 g
26.01 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
23.51 g
10.51 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama