Hruškový koláč s pekanovými ořechy, javorovým sirupem a drobenkou

Tento hruškový koláč kombinuje sladké šťavnaté hrušky s křupavými pekanovými ořechy a voňavým javorovým sirupem. Drobenka dodává koláči krásně křupavou texturu. Skvělý k odpolední kávě nebo jako dezert po večeři!

Ingredience (8 x porce)

Na těsto

Na náplň

Na drobenku

Postup přípravy

  1. V míse smícháme mouku, cukr a špetku soli. Přidáme máslo a prsty zapracujeme, až vznikne drobenka. Přidáme vejce a studenou vodu a rychle vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do lednice.
  2. Připravíme náplň – hrušky smícháme s citronovou šťávou, skořicí, javorovým sirupem a nasekanými pekanovými ořechy.
  3. Připravíme drobenku – máslo, cukr a mouku promneme prsty, přidáme ořechy a promícháme.
  4. Těsto rozválíme na velikost formy, přeneseme do vymazané formy a lehce přitlačíme ke krajům. Dno propícháme vidličkou.
  5. Na těsto rovnoměrně rozložíme hrušky s ořechy a javorovým sirupem.
  6. Posypeme celý koláč připravenou drobenkou.
  7. V předehřáté troubě na 180 °C pečeme asi 40–45 minut, dokud není koláč zlatavý a voňavý. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 479.06 kcal | Protein: 6.44 g | Sacharidy: 58.90 g | z toho cukr: 26.01 g | Tuk: 23.51 g | z toho nas. MK: 10.51 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4531-hruskovy-kolac-s-pekanovymi-orechy-javorovym-sirupem-a-drobenkou