Hruškový koláč s pekanovými ořechy, javorovým sirupem a drobenkou
Tento hruškový koláč kombinuje sladké šťavnaté hrušky s křupavými pekanovými ořechy a voňavým javorovým sirupem. Drobenka dodává koláči krásně křupavou texturu. Skvělý k odpolední kávě nebo jako dezert po večeři!
Ingredience (8 x porce)
Na těsto
Na náplň
Na drobenku
Postup přípravy
V míse smícháme mouku, cukr a špetku soli. Přidáme máslo a prsty zapracujeme, až vznikne drobenka. Přidáme vejce a studenou vodu a rychle vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do lednice.
Připravíme náplň – hrušky smícháme s citronovou šťávou, skořicí, javorovým sirupem a nasekanými pekanovými ořechy.
Připravíme drobenku – máslo, cukr a mouku promneme prsty, přidáme ořechy a promícháme.
Těsto rozválíme na velikost formy, přeneseme do vymazané formy a lehce přitlačíme ke krajům. Dno propícháme vidličkou.
Na těsto rovnoměrně rozložíme hrušky s ořechy a javorovým sirupem.
Posypeme celý koláč připravenou drobenkou.
V předehřáté troubě na 180 °C pečeme asi 40–45 minut, dokud není koláč zlatavý a voňavý.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 479.06 kcal |
Protein: 6.44 g |
Sacharidy: 58.90 g |
z toho cukr: 26.01 g |
Tuk: 23.51 g |
z toho nas. MK: 10.51 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4531-hruskovy-kolac-s-pekanovymi-orechy-javorovym-sirupem-a-drobenkou