Jednoduchý jahodový dort s marmeládovým želé

Zadání k dortu nebylo snadné. Nesmělo v něm být mléko ani máslo. Jak si ale poradit s krémem, když většina je z másla? Pomohlo výborné marmeládové želé. Dort byl hotový za chvíli.

Ingredience (10 x porce)

Želé

Náplň

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do sněhu.
  2. V robotu ušleháme vejce s cukrem, pak opatrně vmícháme mouku s práškem do pečiva.
  3. Do hotového těsta vařechou zamícháme sníh z bílků.
  4. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a nalijeme těsto. Dáme péct na 180 stupňů na 30 minut. Je to malý dort, forma průměr 20 cm.
  5. Hotový necháme vychladnout a rozřízneme na polovinu. Nakrájíme si očištěné jahody. Polovina přijde dovnitř, polovina nahoru.
  6. Marmeládu mixérem smícháme s vodou. Do studené směsi zamícháme puding a vanilkový cukr. Podle kyselosti marmelády můžeme ještě osladit.
  7. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí asi 2 minuty.
  8. Necháme trochu zchladnout. Dort vrátíme do dortové formy. Na polovinu dáme nakrájené jahody a zalijeme želatinou. Přiklopíme druhou polovinou dortu. Znovu dáme jahody a znovu zalijeme želatinou. Lijeme až do okrajů formy.
  9. Nahoře uhladíme a dáme do lednice do druhého dne. Teprve druhý den otevíráme dortovou formu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 225.30 kcal | Protein: 3.50 g | Sacharidy: 48.34 g | z toho cukr: 32.78 g | Tuk: 1.55 g | z toho nas. MK: 0.44 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1760-jednoduchy-jahodovy-dort-s-marmeladovym-zele