Zadání k dortu nebylo snadné. Nesmělo v něm být mléko ani máslo. Jak si ale poradit s krémem, když většina je z másla? Pomohlo výborné marmeládové želé. Dort byl hotový za chvíli.
Ingredience (10 x porce)
Želé
Náplň
Postup přípravy
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do sněhu.
V robotu ušleháme vejce s cukrem, pak opatrně vmícháme mouku s práškem do pečiva.
Do hotového těsta vařechou zamícháme sníh z bílků.
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a nalijeme těsto. Dáme péct na 180 stupňů na 30 minut. Je to malý dort, forma průměr 20 cm.
Hotový necháme vychladnout a rozřízneme na polovinu. Nakrájíme si očištěné jahody. Polovina přijde dovnitř, polovina nahoru.
Marmeládu mixérem smícháme s vodou. Do studené směsi zamícháme puding a vanilkový cukr. Podle kyselosti marmelády můžeme ještě osladit.
Směs za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí asi 2 minuty.
Necháme trochu zchladnout. Dort vrátíme do dortové formy. Na polovinu dáme nakrájené jahody a zalijeme želatinou. Přiklopíme druhou polovinou dortu. Znovu dáme jahody a znovu zalijeme želatinou. Lijeme až do okrajů formy.
Nahoře uhladíme a dáme do lednice do druhého dne. Teprve druhý den otevíráme dortovou formu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 225.30 kcal |
Protein: 3.50 g |
Sacharidy: 48.34 g |
z toho cukr: 32.78 g |
Tuk: 1.55 g |
z toho nas. MK: 0.44 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1760-jednoduchy-jahodovy-dort-s-marmeladovym-zele